Eten & Drinken

Deze 'gezonde' tussendoortjes bevatten toch meer calorieën dan je denkt!

Behoort diëten tot een van jouw goede voornemens? Dan is deze informatie zeker van belang! Als je na een maand diëten nog geen verschil ziet, is het misschien een goed idee om na te gaan of al die snacks die je eet wel zo gezond zijn. Er zijn namelijk veel ‘gezonde’ tussendoortjes die toch niet zo gezond zijn als ze lijken!

Denk bijvoorbeeld aan fruit. Hoewel fruit natuurlijk boordevol vitaminen zit, kan je er wel degelijk dik van worden! Fruit bevat fructose die kan worden opgeslagen als buikvet wanneer het niet direct verbrandt. Daarnaast bevatten sommige fruitsoorten meer calorieën dan je denkt. Banaan (124 kcal), peer (98 kcal) en dadels (150 kcal per 100 gram) bevatten over het algemeen veel calorieën terwijl aardbeien (36 kcal per 100 gram), pruimen (36 kcal) en perziken (42 kcal) veel minder calorieën bevatten. 

Wat waarschijnlijk ook als een grote schok komt, is het aantal calorieën in een eierkoek! Een eierkoek bevat over het algemeen namelijk 202 kcal. Ook is vruchtenyoghurt een hele grote dikmaker. Het verschilt per merk, maar over het algemeen zit er in een bakje vruchtenyoghurt ongeveer 161 kcal. Gooi er nog een een beetje muesli bij en je zit al gauw op 300 kcal!  

Ten slotte zijn bijna alle soorten koek niet echt geschikt als ‘gezond’ tussendoortje. Een ontbijtkoek lijkt bijvoorbeeld heel gezond maar zit boordevol suiker en bezit over 216 kcal. Ook een Liga is niet bepaald goed voor de lijn. Twee Liga’s als tussendoortje? Dan ben je 178 kcal verder. En vol zit je er zeker niet van!

Maar wat zijn dan wel gezonde tussendoortjes die over weinig vet en calorieën beschikken? Denk bijvoorbeeld aan snoeptomaatjes, een appel, aardbeien, pruimen, perziken, komkommer, gekookt of gebakken ei en crackers met bijvoorbeeld kipfilet. Genoeg lekkers nog over dus!


Gewoon het leukste blad van Nederland