Eten & Drinken

Deze populaire drankjes hebben gezondheidsvoordelen!

Van veel alcoholische drankjes wordt gezegd dat ze gezondheidsvoordelen hebben. Wij maakten een overzichtje van populaire drankjes en hun gezondheidsvoordelen. Uiteraard geldt voor dit artikel; drink nooit alcohol omdat het goed zou zijn voor je gezondheid, want geen alcohol is nog altijd beter :-) Daarnaast is te veel van onderstaande drankjes natuurlijk sowieso niet goed.

Gin Tonic

Gin Tonic blijkt dus goed te zijn tegen hooikoorts. Dit komt doordat gin weinig histamine en sulfieten bevat, wat symptomen van hooikoorts erger maakt. Tonic bevat het stofje kinine, wat symptomen van koorts onderdrukt. Daarnaast wordt het door kruidengenezers gebruikt als middel tegen lever- en nierziekten. En mocht je last hebben van een opgeblazen gevoel, dan kan Gin ook helpen. Je moet er namelijk vaker van naar de wc!

Whisky

Allereerst bevat Whisky weinig calorieën en weinig tot geen suikers, vetten en koolhydraten. Helpt dus om je gewicht een beetje in de toom te houden! Doordat Whisky je bloedwanden laat ontspannen stroomt er o.a. meer bloed naar je hersenen, wat goed is voor de vitaliteit van je hersenen en het kan zelfs het risico op alzheimer of dementie verlagen. Door de ontspannende werking stimuleert het ook je spijsvertering. Daarnaast blijkt whisky goed te zijn voor je hart. Whisky is rijk aan antioxidanten. Deze zouden ervoor zorgen dat cholesterol minder goed in je aderen kan opbouwen en zelfs afgevoerd wordt. Hierdoor zou de kans op bloedproppen, hartproblemen en beroertes verkleind worden. Verder zou Ellaginezuur, een antioxidant, ervoor zorgen dat de groei van tumoren ingedamd wordt of zelfs voorkomen wordt. Tot slot zou een glaasje whisky (eventueel naar oud recept met citroen, kruidnagel en honing) helpen tegen verkoudheid. 

Bier

Van bier wordt gezegd dat het je risico op hartaandoeningen laat dalen. Het gele goedje is goed voor je hart en bloedvaten. Dit geldt vooral voor donkere bieren met geconcentreerde mout, want deze zitten vol zogenaamde polyfenolen. Verder is het goed voor je botten en kraakbeen, door het mineraal silicum. Ook is bier door de vitamine B goed voor je botten en blijkt het de kans op alzheimer te verkleinen.

Wijn

Van wijn wordt al eeuwen gezegd dat het goed is voor je gezondheid. Uiteraard is dit onderzocht en blijkt dat het bomvol antioxidanten zit, die ons beschermen tegen invloeden van binnen- en buitenaf. Dit geldt vooral voor rode wijn, omdat de velletjes en pitten waar deze goede stoffen in zitten bij witte wijn verwijderd worden. Verder blijkt wijn te helpen bij het voorkomen van ontstekingen, bijvoorbeeld aan je maag. Ook zou wijn goed zijn voor je tandvlees. Het wordt er sterker van en je krijgt minder snel last van ontstekingen aan je tandvlees.

Cider

Ciders bevatten polyfenolen bevatten, die je beschermen tegen allerlei ziektes. Zelfs nog beter dan rode wijn! Ook bevat cider veel ijzer, wat dan weer goed is voor je bloed en weefsel.


Gewoon het leukste blad van Nederland