Eten & Drinken

Dit is waarom je wijn nooit rechtop moet bewaren!

Het is weer vrijdag! Dat betekent natuurlijk voor veel mensen: tijd voor een glaasje wijn. Wat veel mensen niet weten is dat je wijn nooit maar dan ook nooit rechtop moet bewaren. Dit gaat namelijk ten koste van de smaak én de houdbaarheid van de wijn. En dat willen we natuurlijk niet!

Dit geldt alleen voor wijnflessen die voorzien zijn van een kurk. Er zijn twee redenen waarom je flessen met een kurk beter horizontaal kunt bewaren. Ten eerste droogt de kurk van de fles uit wanneer deze niet in in aanraking komt met de wijn. Door een droge kurk heb je een grote kans op stukjes kurk in je wijn. En dat draagt zeker niet bij aan de smaak van het wijntje…

De andere reden waarom je een wijnfles nooit rechtop moet bewaren, heeft ook te maken met het uitdrogen van de kurk. Een uitgedroogde kurk, verschrompelt, waardoor de kurk de fles niet meer goed afsluit. Hierdoor komt er zuurstof in de fles waardoor je wijn als het ware ondrinkbaar wordt.

Dit willen we natuurlijk ten alle tijden voorkomen! Daarom is het belangrijk dat je heel snel een mooi wijnrekje aanschaft waar je al je flessen wijn kunt stallen. Want op vrijdag is een lekker wijntje heel belangrijk!

Lees ook
Dus daarom is samen een wijntje drinken goed voor je vrienschap!
Trucje: zo voorkom je dat je lippenstift op je glas achterlaat


Gewoon het leukste blad van Nederland