Eten & Drinken

Dit populaire gerecht is echt véél ongezonder dan je denkt!

Dit gerecht is helemaal over komen waaien uit Japan en héél populair over de hele wereld. Hebben jullie al een idee? We hebben het natuurlijk over sushi! De Japanse heerlijkheid is tegenwoordig zelfs in de supermarkt te koop. Maar wist je dat sushi eigenlijk helemaal niet zo gezond is als je denkt?

Sushi bestaat vaak voornamelijk uit rijst, zeewier een andere ingrediënten zoals vis, ei, groenten of vruchten. Geen van al deze ingrediënten lijkt heel ongezond, maar schijn bedriegt. In het ingrediënt zeewier zit namelijk héél veel zout!

We weten natuurlijk dat te veel suiker heel slecht is voor de gezondheid, maar te veel zout is ook niet heel gezond! Je kunt namelijk last krijgen van een hoge bloeddruk en je hebt een verhoogde kans op hart- en vaatziekten wanneer je veel zout consumeert.

Wat maakt zeewier dan eigenlijk zo zout?
Het blijkt dat in zeewier een enorm hoog natriumgehalte zit. Dit mineraal komt ook voor in gewoon keukenzout. Dit zorgt ervoor dat zeewier eigenlijk ongezonder is dan je denkt. Daarnaast wordt de sushirijst ook meestal gekookt in zout water, wat de delicatesse nóg zouter maakt. Dus mocht je vaak genieten van een heerlijk sushigerecht, kun je dit misschien ietwat verminderen!

Lees ook: recept van de verrukkelijke groentetaart van Yvon Jaspers!


Gewoon het leukste blad van Nederland