Eten & Drinken

Dit zijn onze favo toetjesrecepten van BN'ers!

Wij HOUDEN van toetjes! In iedere editie van 100%NL Magazine interviewen wij een bekende Nederlander over zijn/haar (vaak nieuwe) kookboek en delen wij enkele gerechten uit dit kookboek met jullie. Vaak zitten hier uiteraard ook toetjes tussen. Wij delen de lekkerste uit het afgelopen jaar met jullie: 

Banana-Berry Ice Cream van Rens Kroes

Dit recept komt uit The Party Edition van Rens, waarin zij haar lekkerste powerfood recepten deelt, die ideaal zijn voor verjaardagen, feestjes en diners met familie en vrienden. Superlekker en mét pure ingrediënten! 

Benodigdheden (10 à 12 porties)

6 (medjoul) dadels | 4 bevroren bananen, in stukjes | 350 g bevroren blauwe bessen | 2 tl ongezoet vanillepoeder | 100 ml warm water | kokosvlokken en extra besjes voor garnering 

En zo maak je het: 

Ontpit de dadels en doe ze met de bananen, blauwe bessen en het vanillepoeder in de blender. Schenk er zodra het vast komt te zitten een dun straaltje warm water bij. Stop met schenken zodra het een lekkere smeuige dikke massa wordt. Schep het ijs in de spuitzask en verdeel over de kommetjes. Garneer met wat kokosvlokken en besjes. 

Tip: geen mejoul dadels? Week dan gewone dadels ca. 30 minuten in warm water, zodat ze zachter worden.

Yvon Jaspers' Rabarbertoetje met meringue

Eind 2017 kwam Yvon met haar kookboek 'De Keukentafel van het Noorden' een verrassend kookboek vol maakbare, betaalbare, pure, maar vooral heerlijke recepten. En dit rabarbertoetje met meringue is één van haar pareltjes!

Benodigdheden (4 personen)

500 g rabarber, in kleine stukjes | 200 ml water | 2 tl anijszaad | 150 g vloeibare honing of agavesiroop | 200 ml sojaslagroom | 1 zakje vanillesuiker | 300 ml dikke yoghurt | 3 grote meringues, verkruimeld | 250 g gemengd rood fruit 

Nodig: handmixer of garde | grote schaal

En zo maak je het: 

Doe de rabarber met het water en het anijszaad in een pan. Kook tot de rabarber zacht begint te worden. Breng op smaak met de honing. Kook verder tot de rabarber uit elkaar gevallen is. Laat helemaal afkoelen. Klop de sojaslagroom met de vanillesuiker stijf. Schep de geklopte room door de yoghurt. Verdeel de yoghurt over de grote platte schaal. Schep de rabarber erop en kruimel de meringue erover. Versier met het gemengde rode fruit. 

Tip: af en toe mag je jezelf flink verwennen. Wil je toch een gezondere versie, laat dan de slagroom en de vanillesuiker achterwege en gebruik wat extra yoghurt.

Sonja Bakker's peer mascarpone en kaneel

Deze is zó lekker! Hij komt uit het kookboek Bereik je ideale gewicht - voor het hele gezin en was te vinden in de maart/april editie van 100%NL Magazine. 

Benodigdheden (4 personen)

1 citroen | 25 g walnoten | 1/2 theelepel kaneel | 3 eetlepels vloeibare honing | 250 g mascarpone | 4 rijpe peren

En zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pers een halve citroen uit. Meng de ene helft van de honign door de mascarpone en breng het met een klein scheutje citroenschap op smaak. Was de peren en snij ze vanaf de steel doormidden. Snij het klokhuis eruit. Besprenkel de peerhelften met citroensap om verkleuren te voorkomen. Leg ze met de bolle kanen op een ingevet rooster en verwarm ze circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Leg op elk bord twee peerhelften met het snijvlak naar boven. Schep de mascarpone erop en bestrooi dat met de gehakte walnoten. Druppel de rest van de honing erover. 


Gewoon het leukste blad van Nederland