Eten & Drinken

Dus daarom is samen een wijntje drinken goed voor je vriendschap!

Een biertje, wijntje of ander drankje met vrienden is natuurlijk altijd gezellig, maar nu is het ook echt bewezen dat het je vriendschap goed doet! Ja echt waar: wie samen alcohol drinkt, zou een betere band hebben!
Dit goede nieuws komt naar voren in een Frans onderzoek over wat alcohol doet met het geluk en de gezondheid van mensen. Zo’n 150.000 mannen en vrouwen werden ingedeeld in groepen op basis van de hoeveelheid alcohol die zij dronken. Wat daaruit bleek? De groep die regelmatig samen een drankje drinkt, is het gelukkigste!

 
Dan is er natuurlijk nog de vraag wat dit dan met vriendschap te maken heeft. En die is volgens dit onderzoek eigenlijk heel simpel te beantwoorden: regelmatig drinken heeft een grote invloed op je sociale leven. Je bent vaker onder de mensen en komt meer in contact met andere mensen die ook een drankje buiten de deur doen. Zij zijn dus ook weer gelukkiger en dat straal je naar elkaar uit.
 
Alcohol schept een band
En waarom het drinken van alcohol een band schept? Nou je bent natuurlijk altijd wat losser en zegt dingen sneller, waardoor men elkaar sneller vertrouwt. Daarnaast ontstaan er ook vaak ‘niet zo slimme’ acties na een avondje drinken en dan help je elkaar weer uit de brand, wat dus weer een betere band schept.
Dit alles betekent natuurlijk niet dat je nu onbeperkt alcohol kunt of moet gaan drinken, maar zo nu en dan met wat vrienden proosten kan zeker geen kwaad!


Gewoon het leukste blad van Nederland