Eten & Drinken

Feestelijke cupcakes

Cupcakes met Hoemoes rode biet, appel en amandelschaafsel. Cupcakes met rode bieten? Ja, de smaak is verrassend lekker! Het kost je 15 minuten om klaar te maken en daarna mogen ze voor 20 minuten de oven in!

Wat heb je nodig?
- 150 gram roomboter
- 1 bakje Maza Hoemoes rode biet
- 150 gram suiker
- vanille(suiker)
- 3 eieren
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 appel
- 2 eetl. amandelschaafsel

En nu?
Klop de zachte roomboter in de keukenmachine luchtig en wit op. Voeg de suiker en vanille toe. Voeg daarna de eieren één voor één toe en klop tussendoor het beslag. Voeg het bakmeel er in drie delen aan toe en klop steeds het beslag. Nu komt het geheim! Voeg de Hoemoes rode biet toe aan het beslag voor een verrassende twist. Rasp de appel en meng ook deze door het beslag. Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en bestrooi met wat amandelschaafsel. Het kan handig zijn om de papieren vormpjes toch in een muffin beslagblik te doen. Bak de cupcakes in een voorverwarmde heteluchtoven af op 170 graden in ongeveer 20 minuten. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de vormpjes en de oven. Laat de muffins daarna een klein beetje afkoelen op een afkoelrekje. Warm zijn ze het lekkerst!

Lekker?
Ben je op zoek naar een lekkere Homeoes? Kijk dan op de website van Maza waar je deze kunt verkrijgen. En wil je nog meer inspiratie? Klik dan hier om het hele receptenboekje te downloaden! Kijk hier voor nog meer lekkere recepten van Maza


Gewoon het leukste blad van Nederland