Eten & Drinken

Geen zin om te koken met dit weer? Dit gerecht tover je zo op tafel!

Met dit mooie weer in de keuken staan, is toch gewoon het mooiste wat er is! Oké even zonder dollen, met dit mooie weer is er niets lekkerder dan buiten genieten van dit prachtige zomerweer. Vaak hebben we dan ook geen zin om uren in de keuken te staan voor het avondeten. Gelukkig hebben wij een superlekker recept voor jullie gevonden die binnen een mum van tijd op tafel staat!

Dit recept van Maza is niet alleen superlekker, maar ook ontzettend gezond! Broccoli en spinazie behoren namelijk tot een van de meest gezonde groenten. En die overheerlijke falafel spiesjes maken het gerecht helemaal af.

Broccoli-spinaziesoep met falafel spiesjes

Wat heb je nodig:

  • 1 stronk broccoli
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 zak spinazie
  • 1 pak Maza falafel
  • olijfolie
  • 50 g amandelschaafsel
  • 2 el zilveruitjes
  • extra: staafmixer

Snij kleine roosjes van de broccoli en hak de steel in grove stukken. Verhit de groentebouillon en kook de roosjes net gaar. Haal de roosjes uit de bouillon en zet apart. Kook de broccolisteel in de bouillon, voeg zodra ze gaar zijn de spinazie toe en laat het slinken. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa, en houd warm of bewaar het in de koelkast (je kunt soep ’s zomers ook gekoeld serveren).

Bak de falafel mooi bruin in wat olijfolie, bruneer het amandelschaafsel voorzichtig in een droge koekenpan. Verdeel de soep over mooie kommen en garneer hem met de broccoliroosjes, het amandelschaafsel, de zilveruitjes en de falafel spiesjes.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maza.

Gewoon het leukste blad van Nederland