Eten & Drinken

Recept: Geslaagd? Dat moet je vieren!

Is de examenstress bijna voorbij, omdat je zeker weet dat je bent geslaagd?! Als het goed is krijg je woensdag het verlossende telefoontje. En zodra je de hoorn erop legt, is het tijd voor een feestje! Maak deze heerlijk tompoucetaart, dan is het ook een feestje op je schoteltje!

Bekijk hier welke producten van Deleukstetaartenshop je het beste kunt gebruiken.

Wat heb je nodig voor 8 stukjes?
150 gram ongezouten roomboter - 1 ei - 50 ml magere melk - 580 ml water (500 om 30 om 50) - bloem om te bestuiven - 4 plakjes bladerdeeg - garde - plastic folie - Hollandse vlaggetjes op frosty via Deleukstetaartenprints

Hoe ga je aan de slag?
Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Kneed 500 gram mix voor koekjes, 150 gram roomboter en 1 ei tot een deeg. Laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Spray de quichevorm in met bakspray. Rol het koekjesdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap met een dikte van ongeveer 3 mm. Plaats het uitgerolde deeg in de quichevorm, druk het goed tegen de rand en verwijder het overhangende deeg (dit kan je heel makkelijk invriezen en bewaren voor een volgende keer).

Knip een stuk bakpapier af en leg dit op de deegbodem. Doe hier de bakbonen op en bak de bodem ‘blind’ voor 20 minuten, hierna verwijder je de bonen en het papier en bak je de bodem nog een keer 5 minuten tot hij mooi bruin kleurt. Let op, dit kan per oven verschillen! Laat de bodem een half uurtje afkoelen en verwijder daarna de rand. Laat verder afkoelen.

Laat het bladerdeeg niet helemaal ontdooien. Snijd hier 8 mooie punten van met een scherp mes. Leg de punten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Leg hier weer een vel bakpapier bovenop met iets zwaars, dit kan een extra bakplaat oid zijn. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet omhoog komt tijdens het bakken. Bak de punten op 200°C in de oven (heteluchtoven) in ongeveer 15 minuten en laat afkoelen.

Maak de enchanted cream van 75 gram mix, 50 ml magere melk en 50 ml water en laat dit op hoge snelheid 3 minuten kloppen. Meng 200 gram mix voor banketbakkersroom in een kom samen met de 500 ml water en roer dit met een garde tot de klontjes weg zijn. Laat 10 minuten staan. Hierna roer je met een garde 2/3 van de enchanted cream door de helft van de banketbakkersroom en doe dit in een spuitzak met spuitmond 1M en leg tot gebruik in de koeling, dit is Zwitserse room. De rest van de enchanted cream gebruik je voor toeven en de rest van de banketbakkersroom gebruik je voor de vulling.

Maak de 250 gram royal icing mix aan met de 30 ml water en klop dit op een lage stand tot een stevige witte massa. Hierna kleur je het in de gewenste kleur roze. De royal icing ga je verdunnen met een beetje water totdat het yoghurt dikte heeft bereikt. Doe dit in een spuitzak, knip er een klein puntje af en geef de bladerdeeg punten een mooie laag roze icing en laat goed drogen!

Smeer de overgehouden banketbakkersroom uit over de koekbodem, strijk glad en maak met een mes voorzichtig markeringen in de room zodat je 8 punten hebt. Nu weet je precies waar je de Zwitserse room moet spuiten. Haal de spuitzak met Zwitserse room uit de koeling en spuit er met een zigzag beweging de room op. Hier leg je voorzichtig de roze bladerdeegpunten op. Doe de overgebleven enchanted cream in een spuitzak met spuitmond 2D en spuit op elke punt een toefje, garneer met musketzaad en de vlaggetjes.


Gewoon het leukste blad van Nederland