Eten & Drinken

Gigantisch Italiaans pasta-themapark opent deuren in november

Het moet hét bedevaartsoort voor de pastaliefhebber worden: Fico Eataly World in Bologna. Dit enorme pretpark van meer dan 100.000 vierkante kilometer in de buurt van Bologna staat helemaal in het teken van pasta en opent zijn deuren op 15 november. We kunnen nu al niet wachten. 

 

We dachten eerst dat we droomden, maar het is echt waar. Fico Eataly World gaat een soort Disneyland voor de Italiaanse keuken worden. Het is in feite een enorme foodmarkt met in totaal 2000 betrokken bedrijven, waar zo'n veertig Italiaanse restaurants en tientallen foodtrucks en winkels hun lekkernijen uit alle verschillende keukens van Italië aanbieden. Ook kun je in het park, dat heel passend gebouwd is in de geboorteplaats van de Bolognesesaus, aan de hand van workshops en tentoontstellingen alles leren over alle aspecten van la cuccina italiana, van oogst tot productie en van de keuken tot op je bord. En dan hebben we het nog niet eens over alle wijnen die er worden aangeboden. 

De prijzen voor het eten en drinken variëren van heel goedkoop, in de vorm van streetfood en kleine eettentjes, tot peperduur in de sterrenrestaurants. Heb je plannen om binnenkort naar Italië op vakantie te gaan? Wacht nog even tot na 15 november en ga even langs Fico Eataly World. By the way: de stad Bologna zelf is ook zeker de moeite waard om te bezoeken!

 


Gewoon het leukste blad van Nederland