Algemeen

Kerst idee: schuimkrans met vers fruit

Een heerlijk recept uit het boek 'Rudolph's Christmas' van Rudolph van Veen! Als je met Rudolph de keuken instapt weet je niet alleen zeker dat het lekker smaakt, maar ook dat het er prachtig uit ziet. Met dit recept maak je dan ook een verpletterende indruk!

Nagerecht 8 personen 

Schuimkrans: * 6 eiwitten * 300 g suiker * 0,5 el maïzena * 1 el witte wijnazijn. Garnering: * 0,5 l slagroom * 50 g suiker * 250 g vers fruit naar keuze * poedersuiker * verse muntblaadjes * bakpapier * spuitzak * gekarteld spuitmondje

Verwarm de oven voor op 120 °C. Klop voor de krans de eiwitten luchtig en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Roer de maïzena aan met de azijn en roer door het eiwitschuim. Klop net zo lang tot het eiwit stijve pieken vormt. Teken op bakpapier een cirkel van 20 centimeter doorsnede en leg omgekeerd op een bakplaat. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit er een krans van op het bakpapier. Droog de krans circa 2 uur en 30 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat de krans met de ovendeur open afkoelen. Leg de krans na het afkoelen direct op een schaal om breken te voorkomen. Klop voor de garnering de slagroom stijf met de suiker en verdeel het fruit en de muntblaadjes over de krans. Bestuif met poedersuiker.

Bereiden ca. 3 uur 

TIP: De schuimkrans is ideaal om een dag van tevoren te maken. Garneer op het laatste moment met slagroom en fruit.


Gewoon het leukste blad van Nederland