Eten & Drinken

Geef je kinderen dit te eten en ze slapen beter én worden slimmer

Word jij 's ochtends doodmoe wakker, omdat je kindjes niet doorslapen? Misschien hebben wij dan de oplossing voor je gevonden! Het blijkt namelijk dat het eten van vis ervoor zorgt dat de slaap van kinderen verbeterd wordt. Een andere mooie bijkomstigheid is dat het ook nog eens wordt gelinkt aan een hoger IQ!

Kinderen die minstens een keer per week vis eten slapen beter en een IQ score die gemiddeld 4 punten hoger ligt, dan kinderen die minder vaak of helemaal geen vis eten. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Pennsylvania. 

Het onderzoek is uitgevoerd in China met 541 kinderen tussen de 9 en 11 jaar oud. De kinderen moesten een vragenlijst invullen met vragen over hoeveel vis zij eten en een IQ  test. De ouders van deze kinderen beantwoordden vragen over de slaapkwaliteit van hun kinderen en hoeveel zij overdag en 's nachts wakker zijn. Hieruit bleek dat kinderen die elke week vis eten 4.8 punten hoger scoorden in hun IQ dan kinderen die zelden tot geen vis eten. Daarnaast bleek dat hoe meer vis een kind at, hoe minder hij/zij 's nachts wakker werd, wat volgens de onderzoekers duidt op een betere slaapkwaliteit. 

Deze positieve effecten worden volgens de onderzoekers veroorzaakt door Omega 3. Dat zijn vetzuren die in vis volop aanwezig zijn. Echter verschilt het wel per soort vis hoeveel Omega 3 er in zit, wat niet naar voren komt in het onderzoek. 

Wij weten in ieder geval wat wij onze kinderen vanaf nu wekelijks gaan voorschotelen!

Bron: Scientific Reports


Gewoon het leukste blad van Nederland