Eten & Drinken

Zijn jouw kinderen moeilijke eters? Julius Jaspers heeft dé tip!

Zijn jouw kids moeilijke eters en hoor je vaak "dat lust ik niet" wanneer jij je weer eens hebt uitgesloofd in de keuken? Voor de januari/februari editie interviewden wij Julius Jaspers over zijn nieuwe kookboek en vroegen wij hem naar hoe het er bij hem aan toe ging. Waaronder: hoe ga ja om met kinderen die niks lusten?

Julius Jaspers is kok, traiteur, kookboekenschrijver, mede-eigenaar van het familiebedrijf Studio Bazaar en heeft een eigen brasserie en kookschool. Je zou verwachten dat kinderen van zo'n expert op het gebied van voedsel - dat kunnen we wel zeggen met zo'n cv - ook alles lusten en proberen. Toch blijkt dat zijn dochter van 21 geen vis eet. "Dat vind ik heel jammer." zegt Julius erover. Hij denkt dat het komt omdat hij heel relaxed was. Zijn zoon is daarentegen wel heel makkelijk en avontuurlijk wat eten betreft. "Wij vonden wel dat je alles een keer moet proeven." Wanneer wij vragen wat hij nu anders zou doen en welke tip hij ouders zou geven antwoordt hij: "Mijn tip is dat kinderen vanaf hun derde nooit meer een kindermenu mogen bestellen. Ik zie soms mensen in Spanje in goede restaurants verse vis eten, terwijl de kinderen aan de kipnuggets met friet zitten." Julius raad ouders daarom aan om ook voor de kinderen wat afwisselendere gerechten te bestellen en ook voor hen bijvoorbeeld een visje te bestellen. Het smakenpalet breidt zich dan langzamerhand toch wat meer uit. 

Benieuwd geworden naar de rest van het interview? Het complete interview lees je in de januari/februari editie van 100%NL Magazine. 

Bron: 100pm.nl | Beeld: Dennis Brandsma


Gewoon het leukste blad van Nederland