Eten & Drinken

Klimaatneutrale fritessaus

Duurzaamheid is een trend! Consumenten hechten er steeds meer waarde aan en ook steeds meer bedrijven zijn actief bezig om hun werkwijze zó aan te passen, waardoor het klimaat zo min mogelijk geschaad wordt. Met als resultaat dat jij nu ook steeds meer duurzame producten kan kopen (hooray!). Waaronder; 100% klimaatneutrale fritessaus!

Remia, bekend van o.a. de fritessaus, heeft zich jarenlang actief ingezet om duurzaamheid en 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen' in hun bedrijf door te voeren. Hun streven was om 100% klimaatneutraal te produceren. Om dit te bereiken maken zij o.a. steeds meer gebruik van duurzame grondstoffen, gebruiken zij steeds meer duurzame materialen en verminderen zij het gebruik van water. Allemaal om de mileu-impact van hun activiteiten te verminderen! 

Om voor jou een duurzaam fritessausje te maken heeft Remia veel (600.000 euro!) geïnvesteerd in energiebesparende projecten. Zij hebben ruim 1.100 zonnepanelen geplaatst op hun bedrijfsterrein. Hun gas komt tegenwoordig tot stand door windenergie en door de aanschaf van een warmtepomp helpen zij bij het verminderen van de CO2 uitstoot.

Door al deze aanpassingen zal er meer dan 300.000kg CO2-reductie per jaar gerealiseerd worden. En dit staat gelijk aan 21 x naar Parijs vliegen; da's best veel! Lekker bezig Remia :-)


Gewoon het leukste blad van Nederland