Eten & Drinken

Maak een prinsessentaart

Ga aan de slag met deze onwijs gezellige (en lekkere) prinsessentaart, gemaakt van soesjes. Wil je er helemaal een feest van maken? Bedek de soesjestoren dan met roze glazuur en paddenstoeltje en voilà! 

Maken: 45 minuten - In de oven: 20 minuten - Wachten: 30 minuten (afkoelen)​

Wat heb je nodig?

Deeg:
150 g bloem
75 g boter
250 ml water
1 eetl suiker
4 grote eieren
snufje zout 

Vulling/Erover:
250 ml slagroom
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker
200 g pure chocola
Of: 1 zakje roze glazuur, frambozen, aardbeien en paddenstoeltjes van suiker 
Speciale spullen: bakpapier * spuitzak

En hoe nu verder?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bloem in een zeef boven een kom en tik tegen de zeef tot alle bloem erdoor gevallen is. Doe 250 ml water in een pan. Snij de boter in blokjes en doe in het water, plus een lepel suiker en het snufje zout. Zet de pan op het vuur en wacht tot het water kookt. Gooi dan in één keer alle bloem erbij. Meteen flink roeren met een houten pollepel tot het deeg als een bal loskomt van de pan.  Haal de pan van het vuur en roer er een voor een de eieren door tot je een glanzend, taai deeg hebt. Leg een vel bakpapier op een grote bakplaat. Neem steeds een theelepeltje deeg en duw dat er met een andere lepel vanaf op de bakplaat. Maak ongeveer 25 bergjes, een stukje van elkaar want ze worden 2 keer zo groot.  Maak met een natte vinger (water, geen spuug natuurlijk!) de bergjes glad. (PS: Nog mooier: doe het deeg in een spuitzak). Laat de soesjes in 20 minuten goudbruin worden. Vooral niet tussendoor de oven opendoen, dan zakken ze in!  Zet de oven uit en laat de soesjes rustig een kwartiertje in de oven afkoelen. Haal ze uit de oven en laat helemaal afkoelen

Maak een berg en giet de gesmolten chocola er over. Je kunt ook roze glazuur uit een pakje gebruiken! Spuit hier en daar een toefje slagroom en duw er een framboos of kleine aardbei in. Paddenstoeltjes zijn ook leuk!

De recepten komen uit Karin Luitens’ Kookboek voor Kinderen: Opscheppen, met heel veel leuke illustraties en tips om het koken en eten nog leuker en lekkerder te maken!


Gewoon het leukste blad van Nederland