Eten & Drinken

Met deze filter krijg je nooit meer hoofdpijn van je wijntje!

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn; een wijntje waar je de volgende dag geen hoofdpijn van krijgt. Het blijkt binnenkort mogelijk te zijn met de revolutionaire Üllo filter.

Heerlijk zo’n wijntje, maar is de hoofdpijn de dag erna het nu eigenlijk allemaal waard? De hoofpijn die je krijgt van een glaasje (of glazen) wijn, heeft te maken met een bepaald ingrediënt: sulfieten. Door sulfieten toe te voegen aan wijn, kunnen we het drankje langer bewaren. Een nadeel van die lange houdbaarheid is die hevige hoofdpijn de dag na het drinken van wijn.

Hier hoef je volgens Üllo straks niet meer bang voor te zijn. Doormiddel van deze filter worden alle sulfieten uit je glas wijn geëlimineerd. Het schijnt dat je de dag erna niet alleen geen last meer hebt van hoofdpijn, ook gaat de smaak van je wijntje erop vooruit! Je wijntje smaakt zoals hij hoort te smaken als deze net van de wijngaard komt. Dit heeft te maken met de bittere smaak die sulfieten geven aan de wijn.

De Üllo is een groot succes op Kickstarter en komt waarschijnlijk in de winkels te liggen. Zeker iets om op je verlanglijstje te zetten! De revolutionaire filter zal waarschijnlijk rond de € 63 euro kosten in de winkel. Laten we hopen dat de Üllo snel te koop is!


Gewoon het leukste blad van Nederland