Eten & Drinken

Met deze test kom je erachter hoe gezond jouw buik eigenlijk is!

Voeding is hip en happening. Foodbloggers en dieetgoeroes wisselen elkaar in rap tempo af. Met als gevolg dat we de laatste jaren zo overladen zijn met adviezen over koolhydraten, vetten, eiwitten en superfoods, dat we de kracht van vezels soms een beetje zijn vergeten. En laat vezels nu net één van de belangrijkste stoffen zijn die bijdragen aan een soepele spijsvertering en daarmee aan het gezond houden van je buik!

‘Zorg ik goed voor mijn buik?’ Een heel belangrijke vraag om jezelf zo nu en dan te stellen. Want een goede buikgezondheid is helaas niet vanzelfsprekend. Een gezonde leefstijl draagt bij aan een gezonde spijsvertering. Vezelrijke voeding en voldoende vocht en beweging is daarin erg belangrijk. Per dag heb je zo’n 30 tot 40 gram vezels nodig. Vezels vind je terug in plantaardige producten, zoals volkorenproducten, groente, fruit, noten, peulvruchten en aardappelen.

Helaas haalt 75% van de Nederlanders de aanbevolen hoeveelheid vezels niet. Benieuwd hoe dat bij jou zit? Test jezelf op www.hoegezondisjouwbuik.nl! Hier vind je overigens meer inspiratie voor vezelrijke recepten en tips over hoe je vezelrijker kunt eten.  

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting.

Gewoon het leukste blad van Nederland