Eten & Drinken

Met deze tips houd je de gezonde voornemens wél vol!

Na jarenlang jojoën viel Carolina van Dorenmalen blijvend 15 kilo af. In haar boek geluksfactor 10 beschrijft zij hoe dat, ondanks dat ze zich met tegenzin naar de sportschool sleept en gek is op alles wat met eten te maken heeft, toch gelukt is!

Wat is jouw tip voor mensen die altijd honger hebben?
“Dat was mijn grootste valkuil, want ik ben een grote eter. Ik heb gauw trek. Twee uur na het ontbijt heb ik een grombuik. Zeker als ik ga sporten. In dit schema mag je zes keer per dag eten, een maaltijd of snack die ergens op slaat, geen lege calorieën. Ik heb ook rekening gehouden met producten die vullend zijn en de energiebehoefte van je lichaam. Je krijgt genoeg.”

En wat doe je om bij tegenslagen niet meteen helemaal naar nul terug te vallen?
“Een bekende valkuil. Het is niet vreemd als je ergens in de vier weken een slecht moment hebt. Een tegenslag mag je nooit uit het veld laten slaan. Je moet het omzetten in motivatie. Slechte dag gehad? Dan ga ik morgen twee keer zo hard ertegenaan.

Mensen hebben vaak een negatieve associatie bij gezond eten. Wat maakt jouw recepten wél feelgood?
“Deze vraag is mij op het lijf geschreven, want ik ben een enorme eter en eten is voor mij geluk. Ik vind alles lekker. Daarom snap ik het probleem, maar dat hoeft het niet te zijn. Er zijn drie dingen die gezond eten lekker maken. Je moet het zelf lekker maken, daar hebben we allerlei foefjes voor. Het moet makkelijk zijn, want we willen er niet te veel tijd aan kwijt zijn en het derde is variatie, anders gaat het vervelen. Ik heb voor vier weken schema’s gemaakt waarbij je geen enkele dag hetzelfde eet, alles snel te maken is en vooral ook lekker is. De boodschappen doe je bij één supermarkt en het is niet te duur. Als iemand mij dit een paar jaar geleden had gegeven, zou ik met plezier zijn gaan afvallen. Lekker, makkelijk en gevarieerd.

Je kunt nu op onze website kans maken op het fantastische boek van Carolina van Dorenmalen “Geluksfactor 10”. Dit boek staat boordevol workouts voor thuis, 4 voedingsschema’s met makkelijke 40 recepten en positieve mindsettips. Succes met je gezonde leefstijl!


Gewoon het leukste blad van Nederland