Eten & Drinken

Nieuwe uitvinding: hierdoor kan fruit vier weken langer goed blijven!

Je kent het wel: je bent twee dagen geleden naar de groenteman geweest en nu kun je al de helft van je fruit weggooien! Fruit is net zoals veel andere natuurproducten maar beperkt houdbaar, waardoor een groot deel van onze fruitschaal bij het afval belandt. Zonde, maar door deze ontdekking uit Zuid-Korea is dit binnenkort misschien verleden tijd!

Jij vindt net als wij vast wel eens een rotte appel of een beschimmelde aardbei op de bodem van je fruitschaal, terwijl het eigenlijk zonde is om dit fruit weg te gooien. De oplossing voor dit probleem is een coating in spray-vorm. Deze spray, uitgevonden door Zuid-Koreaanse wetenschappers, zorgt ervoor dat bacteriën minder snel kunnen binnendringen in het fruit en het wel vier weken langer eetbaar blijft. Wereldwijd beginnen steeds meer winkels en telers de nieuwe spray te gebruiken en ook in Nederland is het op aan het komen. Voor de mensen die hun groente en fruit graag onbespoten willen hebben is deze nieuwe spray ook geschikt, want hij is gemaakt op plantaardige basis en bevat geen giftige stoffen. 

We gooien samen wereldwijd maarliefst 1,3 miljard ton aan voedsel weg, waarvan een groot deel bestaat uit groente en fruit. Hopelijk kan deze nieuwe uitvinding daar verandering in brengen. 

 


Gewoon het leukste blad van Nederland