Eten & Drinken

OH NEE! Nutella wijzigt het recept!

Wie lust het niet? De smeerbare heerlijkheid die zich Nutella mag noemen heeft iedereen vast al eens geproefd. Je smeert het op je brood of, wat sommigen écht doen: lepelt het uit de pot. Daarom komt dit nieuws vast als donderslag bij heldere hemel: Het geweldige recept is veranderd! 

Een voedselwaakhond uit Duitsland heeft Nutella onder de loep genomen en zag schokkende veranderingen in zowel het recept als de kleur van het product. Het percentage melkpoeder is met 13,3% verhoogd, wat ten koste gaat aan het percentage cacao in de Nutella. Ook is de kleur van Nutella veel lichter dan hiervoor. Een tekort aan cacao in de wereld is waarschijnlijk de reden voor deze verandering.

Als dat nog niet het ergste is, hebben de fabrikanten ook meer suiker toegevoegd! Nutella stond al bekend om zijn rijkheid aan suiker en nu bevat de populaire lekkernij nóg meer suiker. Hoewel veel mensen natuurlijk gek zijn op zoetigheid, is een teveel aan suiker nooit goed. Laten we hopen dat het tekort aan cacao niet nog groter wordt, anders kan het zijn dat we binnenkort niet meer mogen genieten van chocolade!


Gewoon het leukste blad van Nederland