Eten & Drinken

Het beste van twee werelden: pizzasoep!

In ons lijstje met favoriete etenswaren komt pizza zeker voor. Net als soep! In alle smaken en kleuren, yummie. Wanneer je pizza en soep combineert moet er dan ook wel iets lekkers uitkomen… Hmmm, eet smakelijk!

Het recept komt oorspronkelijk bij Geoffrey Kutnick vandaan. Hij zat in de kappersstoel en kwam daar terecht in een discussie: het personeel wist niet wat ze wilden eten voor lunch. De één had zin in soep en de ander trek in Pizza. Toen kwam Geoff tot dit heerlijke idee.

Wat heb je nodig voor de pizzasoep?

2 uien
2 tenen knoflook
3 wortels
150 gram bacon (gesneden)
Plakjes salami ter garnering
2 eetlepels bloem
1 blokje kippenbouillon
Takje verse tijm (of twee eetlepels gedroogde tijm)
Blik tomatenblokjes
Koffiekopje kookroom
Bol mozzarella of zakje met kleine bolletjes mozzarella
Zakje geraspte kaas (smaak naar keuze)

En zo maak je de pizzasoep!

  1. Snijd de uien, bacon, knoflook, en wortels in fijne stukjes en bak deze in een (koeken)pan. Voet hier de tomatenpuree en bloem aan toe.
  2. Doe de bovengenoemde ingrediënten in een steel- of soeppan en voeg hierbij de (reeds opgeloste) kippenbouillon, tijm en tomatenblokjes aan toe.
  3. Mix het geheel goed en laat het even lekker pruttelen. Hierna voeg je de kookroom toe.
  4. Schep de soep in een kom en doe er dan (naar smaak) wat mozzarella, geraspte kaas en plakjes salami op.

Gewoon het leukste blad van Nederland