Eten & Drinken

Proost! 5 dingen die je nog niet wist over bier

Iedere eerste vrijdag van augustus is het feest: dan vieren mensen van over de hele wereld International Beer Day! Op deze dag, die voor het gemak altijd aan het begin van het weekend valt, eert men naast het gerstenat zelf ook alle mensen die de drank brouwen en verkopen. Onder mannen is de drank natuurlijk al jaren de favoriet, maar ook steeds meer vrouwen kiezen voor een biertje! Hier zijn 5 leuke feitjes die je kijk op bier zeker zullen veranderen. 

 

1.Bier is goed voor je huid

Hoewel drank niet zo goed is voor je lever,heeft een biertje op zijn tijd ook zijn voordelen. Als je zo nu en dan bier drinkt, krijg je een gavere huid en word je sneller bruin! Dit heeft te maken met bepaalde vitamines in de drank. Deze stimuleren de aanmaak van nieuwe huidcellen en zorgen ook voor een snellere aanmaak van pigment, de stof die ervoor zorgt dat je bruin wordt in de zon. Een goede reden voor mannen én vrouwen om een keer voor een pilsje te kiezen in plaats van een wijntje. 

2. Angst voor een leeg glas bier is een bestaande fobie

Begin je op het terras of in de kroeg te trillen op het moment dat je je bierglas leegdrinkt? Dan ben je niet de enige. De ernstige angst voor een leeg glas heeft namelijk een officiële naam die over de hele wereld bekend is: Cenosillicafobie. Snel een nieuwe bestellen dus!

3. In Rusland werd bier jarenlang beschouwd als frisdrank

Rusland staat natuurlijk vooral bekend om zijn wodka, maar ook bier is een populaire drank onder de bevolking. Zo populair zelfs, dat het overal zonder problemen voor iedereen beschikbaar was en het overal gedronken mocht worden. Dit kwam doordat bier gezien werd als frisdrank en niet als alcoholische drank. Pas in 2013 werd de wet veranderd en werd het moeilijker om aan de drank te komen. 

4. Van bier krijg je sterkere botten

In de regel is melk de drank die je wordt aangeraden als je sterkere botten wilt krijgen, maar ook bier is hier goed voor. In het gerstenat zit namelijk de stof silicium, die door je lichaam wordt opgenomen en de hardheid van je botten verhoogt. Joris Driepinter, eat your heart out!

5. De oudste nog bestaande bierbrouwerij werd gebouwd uit 1040

Bier wordt al sinds mensenheugenis gebrouwen en gedronken, maar de oudste brouwerij die nu nog steeds in bedrijf is, komt uit het jaar 1040 en bevindt zich in het dorp Weihenstephan in Beieren. De oudste brouwerij van Nederland is de Brand-brouwerij en Limburg, die stamt uit 1340.

 

 


Gewoon het leukste blad van Nederland