Eten & Drinken

Deze snoepjes hebben voordelen voor je gezondheid!

We weten dat alles waar 'te' voor staat - behalve tevreden natuurlijk... - niet goed voor ons is. Maar gewoon genieten op zijn tijd maakt wel dat we meer plezier hebben in het leven. En over de voordelen van snoepen hoor je vrijwel niemand. Terwijl die er toch ook echt zijn! 

Pepermunt

Pepermunt geldt al eeuwen als hulpmiddel bij maagproblemen, doordat het kalmerend werkt en krampen tegengaat. Als je last hebt van misselijkheid, indigestie en buikpijn helpt het je om de klachten te verminderen. Vandaar dat een pepermuntje het altijd goed doet in de auto, om wagenziekte te voorkomen. 

Drop

Onderzoekers van de Universiteit van Californië hebben in drop bepaalde stofjes ontdekt die bacteriën die gaatjes veroorzaken, remmen. Daarnaast kan drop verzachtend werken bij verkoudheid of keelpijn. De redenen die de oude Grieken en Romeinen al hadden om zoethout – smaakmaker in drop – te gebruiken, gelden ook nog steeds. Zoethout biedt verlichting bij maagzweren en hoesten.

Lolly

Lolly’s of in het algemeen het langdurig ‘sabbelen’ op een snoepje, maakt dat je rustig wordt. Het is waarschijnlijk de combinatie van de zoete smaak en de geruststelling van het sabbelen waarom lolly’s ook wel worden ingezet bij dementerende bejaarden met neiging tot agressie. Maar ze worden ook gebruikt door mensen die stoppen met roken en daar heel onrustig van worden.

Kauwgom

Als je kauwgom kauwt, dan stroomt er extra bloed naar je hoofd om je kaken te helpen bij die inspanning. Dit extra bloed gaat ook voor een deel naar je hersenen en daarom kunnen ze beter werken. Dus als je dingen uit je hoofd moet leren of je heel erg op iets moet concentreren, dan kan een kauwgommetje helpen.

Chocolade

Merk jij ook dat je je beter voelt als je een beetje verdrietig bent en besluit jezelf te verwennen met chocola? Dat klopt en niet alleen omdat het zo lekker is, maar ook omdat het de endorfineproductie stimuleert. Daarvan word je daadwerkelijk vrolijker én gelukkiger!

Kaneelstokjes

Kaneel is een van de kruiden waaraan heel veel geneeskrachtige werkingen worden toegeschreven. Van schimmel- tot infectieremmend, verbeterde concentratie, verlaging van het cholesterol en ga zo maar door. Een direct merkbaar resultaat van kaneelstokjes – je weet wel, dat lekkere Oudhollandse snoep – is dat het werkt tegen diarree. Dus ik ga op vakantie en ik neem mee…


Gewoon het leukste blad van Nederland