Eten & Drinken

Recept: Hummus met Pindakaas

Wie houdt er niet pindakaas♡! Dit hemelse broodbeleg wordt door het boek 'Hummus' in één recept samengevoegd met de populaire kikkererwten puree: hummus. Wij zijn reuze benieuwd hoe de combinatie gaat smaken en delen je met veel vreugde dit recept. 

Hummus met pindakaas

Voor: ongeveer 350 g - Bereidingstijd: 5 minuten

Ingredienten: 400 g kikkererwten (uit blik), 1 kleine knoflookteen (fijngehakt), 3 eetlepels smeuïge pindakaas, 3 eetlepels citroensap, 1,5 theelepel komijnpoeder (djinten), fleur de sel, zwarte peper, olijfolie (om te bedruppelen), kleingesneden groenten naar smaak (om erbij te serveren). 

Laat de kikkererwten uitlekken, maar vang het vocht op. Spoel de erwten af. Doe ze in de kom van een keukenmachine, samen met de knoflook, de pindakaas, het citroensap en het komijnpoeder. Laat de machine draaien totdat je een glad mengsel hebt gekregen. Voeg als de substantie te dik is een beetje van het kikkererwtenvocht toe voor wat smeuïgheid. Breng op smaak met zout en peper, en eventueel nog wat meer citroensap. Schep alles in een kom en druppel er wat olijfolie over. Serveer de hummus met de groenten van jouw keuze, om daarmee te kunnen dippen. 

Dit recept is afkomstig uit het boek 'Hummus' van Uitgeverij Becht. Wij hebben dit boek ook gereviewd en hier lees je meer over welke recepten er nog meer in staan. Want het is meer dan alleen hummus! Klik hier om naar de boek review te gaan. 


Gewoon het leukste blad van Nederland