Eten & Drinken

Pauline's recept: speltspaghetti met boerenkoolpesto

Wie houdt er niet van pasta pesto? Supermakkelijk en zóoo lekker! In de januari/februari 2017 editie van 100%NL Magazine interviewden wij Pauline Weuring van de blog Uit Pauline's Keuken en deelden wij een aantal gerechten uit haar kookboek Feel Good Food. Waaronder dit recept voor een heerlijke speltspaghetti met boerenkoolpesto. Superlekker en klaar in een handomdraai! 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 300 g speltspaghetti
  • 300 g cherrytomaatjes
  • 2 handjes babyboerenkool
  • 1 handje basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 + 20 g pijnboompitjes
  • 40 g parmezaan
  • sap van 1/2 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Hak een teentje knoflook grof en voeg dit toe. Sprenkel er royaal olijfolie en peper en zout overheen. Pof de tomaatjes in 20 minuten in de oven. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan. Voor de pesto meng je 30 g pijnboompitjes met een teentje knoflook, de parmezaan, boerenkool, basilicum, het sap van een halve citroen en flink wat olijfolie kort in een keukenmachine. Meng de boerenkoolpesto door de spaghetti. Garneer met de gepofte tomaatjes, wat extra parmezaan en de rest van de pijnboompitjes.

Tip: je kunt de pesto ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. Niet alleen lekker in de pasta, maar ook op een stokbroodje. 

Eet smakelijk! 

Lees ook het online interview met Pauline van Uit Pauline's Keuken van dit jaar, waarin zij vertelt waar haar inspiratie voor recepten en liefde voor eten vandaan komt, wat haar plannen en dromen zijn en welke van alle recepten haar ultieme favoriet is. 


Gewoon het leukste blad van Nederland