Eten & Drinken

WIN: Een bakpakket van Deleukstetaartenshop!

Wil je kans maken op het winnen van een bakpakket voor het maken van deze heerlijke herfsttaart? Volg onze pagina dan op instagram (@100pmagazine) en de pagina van Deleukstetaartenshop (@deleukstetaartenshop) en like de post van de winactie. De actie duurt tot 5 oktober 2017. Kan je niet wachten om deze taart zelf te maken? Ga dan zelf aan de slag met het recept. Deze taart is zowel vanbinnen als van buiten helemaal in het teken van herfst. De basis van de taart bestaat uit een pompoencake en de buitenkant is versierd met kleine pompoentjes, blaadjes en boomschors. Ga de uitdaging aan en probeer zelf deze overheerlijke taart te maken!    

 

Alles draait om fondant
Een dag van tevoren ga je aan de slag met de blaadjes en de pompoentjes, deze maak je als volgt: kleur 150 gram fondant oranje en kneed er een mespuntje tylo poeder doorheen. Kleur 100 gram fondant licht beige met de ivory icing color en kneed er een mespuntje tylo poeder doorheen. Kleur 15 gram fondant groen, 550 gram maak je donkerbruin en de rest donker beige. Maak voor de pompoenen met oranje en donker beige fondant balletjes, en druppelvormen die je op 1/3 even induwt en druk het puntje plat. Maak met een cocktailprikker in de lengte strepen in de pompoenen. Rol wat groen fondant uit en steek hier een paar kleine bloemetjes uit die je bovenop de pompoenen plakt. Maak van donkerbruin fondant kleine steeltjes voor de pompoen. Eventueel maak je wat groene sliertjes van fondant die je om een cocktailprikker krult en langs de pompoen hangt. Kneed wat donkerbruin en lichtbeige fondant door elkaar, maar niet volledig, zodat je een marmer effect krijgt. Rol dit uit op uitrolpoeder en steek hier allerlei vormen blaadjes uit. Druk er met de veiner de nerven in. Leg ze te drogen op stukken verkreukeld keukenpapier. Als de pompoenen en de blaadjes zo goed als droog zijn, ga je ze met rode kleurpoeder voor de pompoenen en lichtbruine kleurpoeder en bruine kleurpoeder voor de blaadjes accentueren met een kwastje. Doe hiervoor wat poeder op een stukje keukenpapier, dip je kwast in de poeder en vervolgens dip je het weer iets schoon op het keukenpapier en geef je de pompoen en de blaadjes kleur in de nerven en langs de randjes.

Het bakken van de taart
Maak 125 gram botercrème mix aan met 125 ml water en zet het een uurtje weg. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Vet de bakvormen in met cakerelease en leg op de bodem een rondje bakpapier. Wanneer je 1 bakvorm hebt, dan bak je eerst de ene helft van het beslag en daarna de andere helft. Rasp of snijd de pompoen fijn of in kleine stukjes. Hak de pecan noten fijn. Doe 750 g mix, 120 ml water, 225 g ei en 225 ml olie in een kom en meng dit op lage snelheid tot een glad beslag. Meng met een spatel de pompoen, noten en rozijnen erdoor en verdeel het mengsel over de twee bakvormen. Bak de cakes in ongeveer 50-60 minuten bruin en gaar. Stort ze na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen. Maak de botercrème verder af zoals aangegeven op de verpakking.

De vulling
Maak de cream cheese vulling/ frosting als volgt: doe 200 gram philadelphia/monchou en de 150 gram zachte boter in een mengkom en mix dit op lage snelheid tot een homogeen geheel. Voeg het vanille extract en 375 gram suikerbakkerspoeder in een keer toe en meng dit eerst op lage stand tot alle suiker opgenomen is en daarna nog 1 minuut op de hoogste stand. Smeer de frosting op 1 taart en leg de tweede taart er ondersteboven bovenop. Zo krijg je een mooie strakke afwerking. Smeer de taart rondom af met botercrème en zet het in de koelkast.

De afwerking
Rol de beige fondant uit en bekleed hiermee de bovenkant van de taart. Snijd het overtollige fondant weg. Maak met de cutting wheel kringen in de bovenkant, zodat het lijkt op een doorgezaagde boomstam. Met de veining tool maak je hier en daar een paar barsten in de bovenkant. Bepoeder met de dusting pouch de houtmal met wat uitrolpoeder en druk hier de bruine fondant in. Haal de fondant uit de mal en plak dit aan de zijkant van de taart. Dit kan zonder lijm, het plakt namelijk tegen de botercrème aan. Ga door tot de hele taart rondom bekleed is met hout. Vervolgens ga je het hout kleur geven met de bruine en zwarte poeders. De zwarte poeder doe je in de diepere nerven en de rest kleur je met bruine poeder. De bovenkant van de taart geef je ook een kleurtje mee met de poeder. Als laatste plak je de blaadjes en de pompoenen bovenop de taart met een beetje eetbare lijm.

Benodigdheden:

·          Icing color in de kleuren: ivory, oranje en leaf green                                             
·          Kleurpoeder in de kleuren: donkerbruin, lichtbruin, rood en zwart                        
·          Uitrolpoeder/bloem                                                                         
·          Tylo poeder                                                             
·          Donkerbruine paste color                            
·          Mix voor botercrème                                   
·          Wit rolfondant                                               
·          Vanille extract                                              
·          Cake release (of boter)        
·          Mix voor pumpkin spice cake
·          Eetbare lijm    
·          245 ml water
·          225 ml plantaardige olie
·          225 g pompoen (geraspt of in fijne stukjes)
·          45 g rozijnen
·          75 g gehakte pecannoten
·          200 g philadelphia naturel of monchou
·          300 g zachte ongezouten roomboter
·          225 g ei
·          375 gram suikerbakkerspoeder      

Keukenspullen: dusting pouch, deegroller, bakpapier, bakvorm, cutting wheels, leaf cutter set, plunger cutters, decoratie kwasten, smalle spatel/mesje, houtmal, veining mats, keukenpapier, cocktailprikkers en vein tool.

De meeste ingrediënten en benodigdheden kan je bestellen op www.deleuketaartenshop.nl

 

Het te winnen bakpakket zal de volgende benodigdheden bevatten: FunCakes Special Edition Mix voor Pumpkin Spice Cake 500g, FunCakes CMC - Tylo Poeder -60g-, Karen Davies Siliconen Mould - Rustic Woodland Bark by Alice, FMM Veining Mats 5-8, Wilton Decorating Brush Set/5, RD Essentials Edible, Glue -Eetbare lijm- 25g, FunCakes Rolfondant -Bright White- 1kg, FunCakes Mix voor Botercrème 500g, RD Plain & Simple Red - Poppy Red, RD Plain & Simple Brown - Chocolate, RD Plain & Simple - Black Magic, PME Extra Deep Round Cake Pan Ø 20 x 10cm, PME Daisy Marguerite Plunger Cutter 20mm Small, PME Modelling tools -Cutting Wheels-, FMM Knife/scriber tool, FMM Flute/vein tool, FMM Creative Leaf cutter set/4, Sugarflair Paste Colour DARK BROWN 25g, Wilton EU Icing Color - Leaf Green - 28g, Wilton EU Icing Color - Ivory - 28g, Wilton EU Icing Color - Orange - 28g, FunCakes, Suikerbakkerspoeder 1 kg, Wilton -Perfect Height- Rolling Pin 22,5cm

 

 


Gewoon het leukste blad van Nederland