Eten & Drinken

Recept voor angstaanjagende Halloween donuts!

Halloween staat weer bijna voor de deur en dat betekent volop griezelen met je vrienden en familie. En waar kan je deze dag beter mee vieren dan met een heerlijk angstaanjagend Halloweenrecept! Houd jij heel veel van griezelen én van bakken? Dan zijn deze Halloween donuts superleuk en makkelijk om te maken samen met de kinderen! Zie hieronder het receptje voor de griezelige donuts.

Ingrediënten:

  • FunCakes Special Edition Mix voor Delicious Donuts
  • oranje, paars en groene candy melts (bijvoorbeeld van Wilton of FunCakes)
  • snoep oogballen (bijvoorbeeld Wilton Large Candy Eyeballs)
  • vloeibare glucose (bijvoorbeeld SK Essentials Liquid Glucose)
  • smaakfondant marshmallow (bijvoorbeeld van FunCakes)
  • 215 ml water
  • 165 ml plantaardige olie

Keukengerei:

bakpapier, donut bakvormpje, taartrooster en spuitzakken.

Hoe maak je het?

Allereerst maak je de candy clay met de paarse candy melts. Smelt hiervoor 250 gram van de de paarse candy melts in de magnetron, au bain-marie of in een chocolade smelter. Voeg 60 gram glucosestroop toe en meng dit goed in een kom. Giet het mengsel of bakpapier en laat het drogen op kamertemperatuur. Verpak het goed en bewaar de candy clay op kamertemperatuur totdat je het gaat gebruiken. Je kunt het beste de candy clay een nacht laten drogen. Candy clay zal hard zijn voor gebruik; kneed het totdat het soepel en werkbaar is. Ben je niet bekend met het kneden van Candy Clay? Dan hebben we hieronder een filmpje waarin ze stap voor stap laten zien hoe je Candy Clay klaar maakt voor gebruik. Maak 12 kegelvormige hoornen van 2,5 cm lang en 1,5 cm diameter. Buig ze een beetje krom en leg ze vervolgens apart.

Daarna verwarm je de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Kneed 500 g mix, 215 ml water en 65 ml (55 g) plantaardige olie met een mixer met deeghaak gedurende 5 minuten. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 5 mm. Steek 12 donutvormen uit en laat 10 minuten rusten. Leg de donuts in een donutvorm. Bak de donuts in ca. 10 minuten goudgeel. Laat de donuts afkoelen op een afkoelrooster met daaronder een vel bakpapier.

Smelt groene en paarse candy melts, apart van elkaar, zoals beschreven op de verpakking. Doe de gesmolten candy melts in spuitzakken en decoreer de helft van de donuts paars en de andere helft groen. Tik de donuts zachtjes op het rooster om overtollige candy melts te verwijderen. Laat 10 tot 15 minuten hard worden. Smelt de oranje candy melts zoals beschreven op de verpakking. Doe de gesmolten candy melts in een spuitzak en spuit stippen op de paarse donuts. Laat 3 tot 5 minuten hard worden. Maak van de witte fondant 2 grote tanden en 5 kleine tanden. Gebruik paarse of groene candy melts om de tanden en snoep oogjes vast te zetten. Maak zo ook de hoorns vast op de groene donuts. Laat 3 tot 5 minuten hard worden.

En klaar zijn je Halloween donuts! 

Voor bakspullen en de benodigdheden kijk je op de website van Deleukstetaartenshop

 


Gewoon het leukste blad van Nederland