Eten & Drinken

Rosé, rode en witte wijn kennen we al, maar ken je deze kleur wijn ook al?

De nationale kleur van ons land is natuurlijk: oranje! Naast rode witte en rosé is er nu ook oranje wijn! Een wijntje helemaal in de trant van ons Landje. Als echte Hollander is het natuurlijk een must om dit wijntje te proeven.

 

Vraag je je af hoe dit wijntje zijn kleur krijgt? Zoals je weet wordt wijn gemaakt van witte of rode druiven. Natuurlijk bestaat er niet zoiets als oranje druiven. Dit oranje wijntje wordt vervaardigd aan de hand van een techniek waarbij de witte druiven samen met de schillen, pitten en steeltjes iets langer worden geweekt. Dit is dezelfde techniek die gebruikt wordt bij het maken van rode wijn maar dan met rode druiven.

Het verschil in de vervaardiging van witte wijn heeft te maken met de schillen, pitten en steeltjes. Die worden namelijk verwijderd bij het maken van witte wijn. Dit geeft echter de oranje wijn zijn sterke smaak die dus ontbreekt bij de witte wijn.

Deze wijn is natuurlijk verkrijgbaar bij de meeste drankzaken in Nederland. Dus haast je naar de winkel om je vaderlandsgevoelens te eren met dit oranje wijntje!

 


Gewoon het leukste blad van Nederland