Eten & Drinken

Schrikbarend veel Nederlanders kiezen voor een kant-en-klare maaltijd!

Hoewel de Hollandse kost vooral bestaat uit verse aardappelen en verse groenten met een stukje vlees, zijn er toch veel Nederlanders die gaan voor een kant-en-klare maaltijd. Dit werd duidelijk uit een onderzoek van 120.000 mensen uit zes verschillende landen in Europa.

Toch wel 23% van de Nederlandse bevolking kiest voor een maaltijd die al deels of geheel is voorbereid. Wie had ooit gedacht dat de Hollandse kost werd ingeruild voor een opgewarmde maaltijd van de lokale supermarkt. Zijn we dan toch echt lui geworden in de keuken? Onze Europese buren doen het dan toch echt iets beter dan ons. De Spanjaarden en Polen maken nog volop gebruik van de keuken, want slechts 5% kiest voor een makkelijke maaltijd.

Gelukkig zijn wij niet de meest luie koks in vergelijking met onze buurlanden, want de Britten spannen toch echt wel de kroon. In Groot-Brittannië is 76% van de bevolking niet langer bezig dan 30 minuten met het bereiden van een avondmaaltijd. 

Natuurlijk zijn er ook nog veel Nederlanders die uren in de keuken staan voor de perfecte maaltijd. Door lange werkdagen kan het echter zijn dat er vaak geen tijd is om uitgebreid te koken. Het is dan ook geen schande als je af en toe kiest voor een kant-en-klare maaltijd!


Gewoon het leukste blad van Nederland