Eten & Drinken

Slaapproblemen? Dit moet je wél en dit absoluut niét eten

Heb je 's avonds moeite om in slaap te komen? Eten kan hier veel invloed op hebben. Sommige etenswaren kun je beter laten 's avonds voordat je gaat slapen en andere kunnen er juist voor zorgen dat je slaapt als een roosje. 

Kaas

Houd je ervan om een heerlijk kaasplankje te serveren 's avonds? Vooral blijven doen! Kaas zit vol calcium en calcium is goed voor de opname van tryptofaan, die weer zorgt voor een goede opname van serotine. Deze stof zorgt voor de aanmaak van melatonine, wat zorgt voor het slaap-waakritme van ons lichaam. Het stofje tryptofaan zit in nog veel meer producten, waaronder pistachenoten en walnoten. Dus 

Tonijn

Tonijn bevat veel vitamine B6 en deze vitamine zorgt voor de aanmaak van serotine en melatonine (ja, daar zijn ze weer!), die dus bijdragen aan een goede nachtrust. Kom maar op dus met die tonijnsashimi!

Bananen

Vergeleken met de 2 eerder genoemde punten zul je deze niet zo snel op tafel zetten tijdens het avondje met vrienden, maar mocht je 's avonds voor het slapengaan plotseling trek krijgen, dan is een banaan een goede optie. Bananen bevatten magnesium en kalium, die helpen om onrustige gevoelens te verminderen en je spieren te ontspannen. En ook tryptofaan is in bananen aanwezig. 

Bladgroentes

Bladgroentes, zoals andijvie en boerenkool zitten boordevol calcium en magnesium. Die dus goed zijn voor een goede nachtrust. 

En wat kun je beter laten?

Aubergine, tomaat, spinazie bevatten tyramine, die een stofje genaamd norepinefrine aanmaakt. Dit werkt als een soort adrenaline, waardoor je eerder verticaal dan horizontaal in je bed ligt. Niet zo verstandig dus om te nemen als je 's avonds wilt slapen. 

Ook meer dan 2 glazen alcohol is niet zo handig, omdat hierdoor je bloedsuikerspiegel omhoog gaat, wat er juist voor zorgt dat je wakkerder wordt in plaats van slaperiger. 

Bron: AD.nl


Gewoon het leukste blad van Nederland