Eten & Drinken

Snel verkouden? Als je dit drinkt voorkom je een verkoudheid!

Heb jij ook heel snel last van een verkoudheid? Je bent vast niet de enige. Tijdens de koude wintermaanden ligt een potentiele verkoudheid al snel op de loer. Wil jij hoe dan ook voorkomen dat je twee weken lang (of langer) aan het snotteren bent? Als je dit drankje drinkt ben je bijna verzekerd van een winter zonder verkoudheid!

Uit een onderzoek van de Harvard Medical School blijkt dat het drinken van zwarte thee zorgt voor een beter immuunsysteem! Zwarte thee is gemaakt van de bladeren van de Camellia Sinensis. De thee is heel sterk van smaak en bevat veel meer cafeïne dan de meeste soorten thee. Volgens de resultaten van het onderzoek werd er bij mensen die 2 weken lang 5 kopjes per dag dronken 10 keer zoveel virussen tegen gehouden dan mensen die dit niet deden.

Vind jij 5 kopjes zwarte thee per dag echt teveel? Groene thee is een goede vervanging die weliswaar minder goed werkt, maar wel beter smaakt. In groene thee zit L-theanine die ook je immuunsysteem enorm versterkt. Griepjes zullen niet geheel worden tegengehouden door groene thee, maar het kan er wel voor zorgen dat de griep minder lang duurt en dat de symptomen minder heftig zijn.

Dus wil je dit najaar niet worden geveld door de griep? Veel zwarte en groene thee drinken is de oplossing!


Gewoon het leukste blad van Nederland