Eten & Drinken

Dit is de reden waardoor je dus vaak té veel eet!

Gezellig met je collega’s lunchen in de kantine of heerlijk uiteten in een restaurant? Hoewel dit natuurlijk ontzettend gezellig is, blijkt het niet goed te zijn voor de lijn! Voor iedereen die zijn goede voornemens nog niet heeft opgegeven (goed van jullie!) is dit misschien een hele goede tip: zorg ervoor dat je in een rustige omgeving eet.

Wat is dan de reden voor deze plotselinge isolatie van gezelligheid? Volgens de wetenschap eet je véél meer in een drukke omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant of de kantine op je werk. Volgens de ConsumentenPsycholoog komt dit doordat we onze focus en concentratie verliezen in een drukke ruimte en we dus meer eten dan we willen.

Dit heeft te maken met onze gedachtegang. Als we onze focus en concentratie verliezen gaan we over op emotionele in plaats van rationele gedachtes. Hierdoor ga je dus meer eten!

Wil je dus graag je dieet volhouden? Kies dan voor een rustig restaurant waar de tafels niet al te dicht op elkaar staan. Je hoeft dus niet gelijk alle restaurants te mijden. Succes!


Gewoon het leukste blad van Nederland