Eten & Drinken

Nadat je dit hebt gelezen snijd je tomaten nooit meer op dezelfde manier

Tomaten... een van de meest geliefde groenten hier op de redactie. Lekker als snack tussendoor, in je salade, door de pastasaus, op brood... Noem maar op! Maar het snijden is somst best een beetje een gedoe. Je snijdt jezelf makkelijk in je vingers of het tomatensap gaat alle kanten op. Met deze tips is dat voorgoed verleden tijd!

Tip 1: Kleine tomaatjes snijden

Kleine snoep- of cherrytomaatjes zijn bij veel mensen favoriet. Toch zijn ze om te snijden het vervelendste, doordat je er relatief veel nodig hebt in bijvoorbeeld je salade. Alles wat je nodig hebt om het snel en makkelijk te doen zijn twee borden en een mes. Leg de tomaatjes op het bord en leg het tweede bord er op zijn kop op. Tussen de borden blijft als het goed is een klein stukje ruimte over. Hier ga je met je mes horizontaal doorheen, terwijl je zachtjes op het bovenste bordt drukt. 

Tip 2: Grote tomaten snijden

Grote tomaten snijden wordt vanaf nu echt easy-peasy. Om deze snel te snijden is het enige wat je nodig hebt een eisnijder! Je tomaat erin leggen en snijden maar! Wedden dat jou salade nog nooit zo snel klaar is geweest?


Gewoon het leukste blad van Nederland