Eten & Drinken

Recept: Vaders en burgers = de beste combinatie!

Wat past er beter bij vaders van een hamburger? Juist! En hoe leuk is het als je jouw vader zondag 18 juni kunt verrassen met deze hamburgertaart. Het vereist wat tijd en geduld, maar het resultaat is dan ook letterlijk om te smullen!

Bekijk hier welke producten van Deleukstetaartenshop je het beste kunt gebruiken.

Qua versproducten ben je zo klaar met boodschappen doen: 8 eieren - 570 gram ongezouten boter - 335 ml water

Hoe werkt het?
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).
Maak 500 gram Mix voor Cupcakes zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Vul een ingevette bakvorm met het beslag en bak in het midden van de oven gedurende 65-70 minuten. Maak vervolgens 640 gram Mix voor Brownies klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Doe dit in de bakvorm en bak in midden van de oven in 45-50 minuten gaar. Laat afkoelen op een taartrooster.
Maak 200 gram Mix voor Botercrème zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Breng een derde van de botercrème op smaak met aardbeiensmaakstof, dit wordt de ketchup. De rest van de botercrème laat je naturel. Dit is om de taart mee af te smeren en dient als mayonaise voor de hamburger.
Voor de kaas rol je de gele fondant dun uit, waarna je er met de cutting wheel rechthoekige lapjes van maakt. Steek met de voor- en achterkant van spuitmondje #12 rondjes uit de gele lap. Maak zoveel als je nodig denkt te hebben.
Rol voor de tomaat de rode fondant dik uit (4 mm) en steek hier rondjes uit. Maak zoveel als je nodig denkt te hebben. Voor de uien rol je de witte fondant dik uit (4mm) en snijd met de cutting wheel halve maantjes. Maak ook hier weer zoveel als je denkt nodig te hebben.
De sla maak je door groene fondant dun uit te rollen en hieruit grote rondjes te snijden die je op het foam pad legt. Ga met de bone tool langs de rand zodat deze iets gaat krullen. Maak wederom zoveel als je nodig denkt te hebben.
Snijd de cake doormidden en maak de bovenkant iets rond met een scherp mes. Smeer de helften rondom in met botercrème. Kneed de chocoladefondant goed door en rol dit uit tot een ronde lap van ongeveer 3 mm dik.
Bekleed hier de ronder gesneden bovenkant van de hamburger mee. Kneed de rest van de chocoladefondant weer goed door en rol hier een langwerpige lap van die om de zijkant van de onderkant past. Vouw de randjes naar binnen. Smeer op de onderste laag een flinke laag naturelbotercrème als mayonaise. Leg hier de blaadjes sla, kaas, tomaat en ui op. Leg er de plak brownie bovenop. Smeer de bovenkant van de brownie rijkelijk in met de aardbeienbotercrème als zijnde de ketchup en leg hier ook weer blaadjes sla, tomaat, kaas en ui op. Dek af met de bovenkant. Voor de sesamzaadjes kneed je een stukje wit fondant met een stukje chocolade fondant door elkaar, maak kleine balletjes, rol dit tot een druppeltje en druk plat. Plak de zaadjes bovenop het broodje met een beetje eetbare lijm.

 


Gewoon het leukste blad van Nederland