Eten & Drinken

Geef je afweer een boost met een heerlijk visgerecht van het seizoen!

Terwijl de blaadjes van de bomen vallen en de temperatuur steeds verder daalt zoeken we met z’n allen de warmte binnen weer op. De o-zo geliefde barbecue wordt weer ingeruild voor de vertrouwde keuken. Wie op zoek gaat naar lekkere herfstige recepten komt ongetwijfeld typische, stevige herfstgroenten tegen zoals pompoen, rode bietjes, paddenstoelen en oh jawel: spruitjes. Naast groenten (en natuurlijk ook fruit) zijn er ook vissoorten die in de herfst op z’n lekkerst zijn en volop verkrijgbaar bij de visspecialist.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vissen uit onze eigen Noordzee zoals wijting, tarbot en heek maar ook tong en schol. Deze vissoorten zijn stuk voor stuk vol van smaak en hebben dik visvlees tijdens de herfstperiode. Naast dat deze vissoorten goed verkrijgbaar zijn en op z’n lekkerst passen ze perfect in een gezonde, stevige maaltijd. Kies bijvoorbeeld voor een magere vissoort zoals wijting als licht verteerbare tegenhanger van zwaardere herfstgroenten of juist voor een vettere vis in je gerecht. Vette vissoorten bevatten namelijk de supergezonde Omega-3 vetzuren die o.a. goed zijn voor hart- en bloedvaten. Algemeen genomen geeft vis je een flinke dosis vitaminen en mineralen die in de gure herfst het nodige steuntje in de rug bieden. Zo gaat de verkoudheid en griep aan jouw deur voorbij gaat.

Inspiratie opdoen voor de lekkerste herfstige visrecepten met vitamineboost doe je op visrecepten.nl. Per vissoort kun je zelfs terugvinden hoeveel vitaminen en mineralen je precies binnenkrijgt per 100 gram. Handig! Zo zie je dat wijting bijvoorbeeld rijk is aan vitamine B11, die bijdraagt aan de groei en een sterk afweersysteem.  Benieuwd naar welke vitaminen en mineralen de vissoort van jouw keuze bevat? Kijk dan per vissoort in de vitamine tabel. Maak vanavond bijvoorbeeld nog een flinke pan heerlijke vissoep, waar je nog dagen van kunt genieten. Bekijk het volledige recept voor de pompoen-erwtensoep met gerookte schelvis en meer heerlijke vissoepen op de website van visrecepten.


Gewoon het leukste blad van Nederland