Eten & Drinken

Wil je af van die vervelende eetbuien? Koop dan borden in deze kleur!

Kan jij je eetbuien maar niet onder controle houden en heb je echt de hele dag trek in eten? Deze onophoudelijke trek naar eten is natuurlijk niet bevorderlijk voor de lijn. Was er maar een manier om deze trek een beetje te stillen.

Deze manier is er! Als je rode borden gebruikt eet je veel minder dan wanneer je van een ander kleur bord eet. Je vraagt je waarschijnlijk af wat de reden is voor deze plotselinge hongerstop. Volgens onderzoek krijg je minder eetlust van de kleur rood, omdat mensen de kleur rood associëren met gevaar, waarschuwingen en stoppen (denk bijvoorbeeld aan een stopbord). Hierdoor verlies je een groot deel van je eetlust.

Daarnaast helpt het ook om een tafelkleed aan te schaffen die een andere kleur heeft dan je borden. Doordat het tafelkleed een andere kleur heeft, kan je beter de randen van het bord zien, waardoor je de hoeveelheid die je opschept beter kan inschatten. 

De kleur die er juist voor zorgt dat je meer eet is de kleur wit! Hoewel een bord in deze kleur ervoor zorgt dat je meer geniet van je maaltijd, zorgt het er ook voor dat je meer eet dan normaal. Als je je dus steeds afvraagt waarom je maar geen gram afvalt. Het kan liggen aan je witte borden!  


Gewoon het leukste blad van Nederland