Eten & Drinken

Zo maak je heel makkelijk de perfecte kippensoep!

Het is een echt najaarsgerecht, zeker als je weerstand er niet zo goed aan toe is vanwege het herfstweer: verse kippensoep. Iedereen heeft zo zijn eigen recept voor de soep, maar op deze manier maak je zonder al te veel moeite een heerlijke en gezonde variant. Ideaal voor op de koudere dagen.

 

Voor vier personen

  • 1 ui 
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 4 kippenpoten
  • 2 selderijstengels 
  • 1 laurierblaadje
  • 1,5 L groentebouillon
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 50 g vermicelli (fijn)
  • peper/zout

 

Snij de ui, winterwortel en selderijstengels in grote stukken. Spoel de kippenpoten af onder koud water, en leg ze in een grote (soep)pan. Verdeel de groenten en laurier erover en schenk de bouillon erbij. Breng in een open pan aan de kook, draai het vuur lager en laat dan met deksel 2 uur zachtjes trekken. Haal de kippenbouten en groenten uit de pan. Leg een vochtige theedoek in de zeef en laat de bouillon in een ander pan lopen. Haal het vel van de kip, maak het vlees los en snij het net als de groente in stukjes. Verwarm de bouillon opnieuw. Roer het bouillonblokje, de kip en groente er door. Verbrokkel de vermicelli boven de pan en doe ook de dungesneden preiringetjes er in. Kook dit in ca. 5 min. zachtjes gaar en breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!


Gewoon het leukste blad van Nederland