Eten & Drinken

Zoveel calorieën zitten er in een chocoladeletter!

Nu de Sinterklaas weer in het land is, gaan we een zoete periode tegemoet. Daarbij hoort natuurlijk snoepgoed als pepernoten, gevulde speculaas en natuurlijk de alom bekende chocoladeletter! Voor veel mensen de ultieme favoriet onder het Sinterklaas snoepgoed. Maar wij vroegen ons af hoeveel calorieën er eigenlijk in de lekkernij zit?

Chocoladeletters zijn vooral verkrijgbaar in puur, melk en witte chocolade. De pure variant bezit per 100 gram over ongeveer 520 calorieën. Daarmee is de pure chocoladeletter de beste keuze als je let op de calorieën. In een chocoladeletter die gemaakt is van witte chocolade zitten per 100 gram ongeveer 537 calorieën en in een melk chocoladeletter zitten ongeveer 555 calorieën per 100 gram. Mocht je dit jaar voor een grote variant van de chocoladeletter gaan, let dan wel op dat deze vaak rond de 200 gram wegen. Dit betekent dat de chocoladeletter ongeveer 1000 calorieën bezit!

Gelukkig is Sinterklaas maar een paar weken per jaar in het land en is het geen zonde om - en zonde om niet - te genieten van een chocoladeletter. Wij hebben daarom ook een hele leuke winactie op onze Facebookpagina! Je kan namelijk kans maken op je voor én achternaam in chocoladeletters! De ultieme droom voor chocoladeliefhebbers! Ga snel naar onze Facebookpagina en doe mee met de winactie!


Gewoon het leukste blad van Nederland