Eten & Drinken

Zoveel zoetigheid eten vrouwen jaarlijks op het werk!

Hè weer een jarige. Dat betekent weer een taartje of een plakje cake! Kan jij deze verleidingen ook moeilijk weerstaan op je werk? Je bent gelukkig niet de enige. Veel vrouwen eten onnodig veel tussendoortjes en zoete snacks waar ze later weer spijt van hebben. Je denkt vaak “één koekje kan heus wel” of “één taartje per week moet kunnen”, maar opgeteld zijn dit heel veel koekjes en taartjes per jaar!

Het voedselmerk Kallø heeft onderzoek gedaan naar de eetgewoontes van vrouwen op het werk. Wat blijkt? Vrouwen eten meer dan 100.000 extra calorieën per jaar! Een gezonde hoeveelheid calorieën die je per dag mag binnenkrijgen ligt rond de 2000. Dat betekent dus dat je 50 dagen aan extra voedsel binnen krijgt per jaar!

Je vraagt je je misschien af hoeveel koekjes en taartjes je moet eten om aan zoveel calorieën te komen? De gemiddelde vrouw eet ongeveer 45 donuts, 90 plakjes cake, 90 zakjes snoep en 135 koekjes per jaar! Om nog maar te zwijgen over alle taartjes die je jaarlijks binnenkrijgt.

De tijden waarop vrouwen het zwakst van geest zijn en eerder grijpen naar een snack zijn rond half elf ’s ochtends en half vier ’s middags. De dagen waarop vrouwen zich het vaakst betrappen op het eten van iets ongezonds zijn maandag en vrijdag. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat we al het lekkers afzweren op het werk, maar af en toe een taartje laten staan kan ook geen kwaad dames!


Gewoon het leukste blad van Nederland