100%NL Magazine lopen in de regen

Voor eens en altijd duidelijkheid: kun je beter lopen of rennen als het regent?

In ons regenlandje gebeurt het je maar wat vaak dat je in een regenbui belandt. Vooral in de herfst komt het met bakken naar beneden vallen. Je kunt op dat moment het op een rennen zetten, maar je kun ook rustig naar je bestemming lopen. Maar welke manier zorgt er nu eigenlijk voor dat je minder nat wordt? Wij zochten het voor je uit.

Sommige mensen denken dat ze minder nat worden als ze rustig door de regen lopen. Op deze manier valt de regen namelijk alleen op je koppie en blijft de voorkant iets droger dan wanneer je keihard door de regen rent. Mensen die rennen denken gewoon: hoe sneller ik uit de regen ben hoe minder nat ik word. En laat het laatste dan ook kloppen!

Natuurlijk kun je het beste altijd een paraplu bij de hand hebben. Maar mocht je deze op de een of andere manier vergeten zijn of laat buienradar je in de steek, dan kun je dus het beste gaan rennen in plaats van lopen. De looptheorie zorgt er dus niet voor dat je minder nat wordt. Je wordt net zo nat van rennen als lopen, maar het gaat erom hoelang je in de regen loopt. Wie langer in de regen loopt of rent, wordt dus natter. Klinkt heel logisch! Volgende keer dus toch maar een sprintje trekken…

Mocht je het nog niet helemaal snappen, bekijk dan hieronder het filmpje waarin het precies wordt uitgelegd.

Accepteer marketing cookies om deze content te zien.

Bron: Youtube | Beeld: iStock