Het rookworstseizoen is begonnen: de lekkerste recepten op een rij!

Het rookworstseizoen is begonnen: de lekkerste recepten op een rij!

Nu de blaadjes van de bomen vallen, het steeds vroeger donker wordt en we het liefst met een plaid op de bank kruipen, smachten we natuurlijk naar één ding: rookworst! Het seizoen voor deze overheerlijke lekkernij is namelijk weer begonnen en wij delen met jullie ons lekkerste recept van de Keurslager!

De rookworsten die je bij je Keurslager koopt worden nog écht ambachtelijk gerookt. Lekker bij stamppotten, ovenschotels en soepen, maar natuurlijk ook op de boterham en als hapje. Deze week heb je bij de Keurslager ook een hele leuke actie. Je koopt namelijk een rookworst en je krijgt er een gratis bij! Meer informatie en recepten vind je op de website van de Keurslager.

Zuurkoolstamp met rookworst, appel en knolselderij

Ingrediënten

– 2 rookworsten
– 100 g spekblokjes
– 1 gesnipperde ui
– 75 g roomboter
– 750 g zuurkool
– 3 dl appelsap
– 6 jeneverbessen
– 2 laurierblaadjes
– 3 kruidnagels
– 6 witte peperkorrels
– 3 Jonagold appels, in blokjes of plakjes
– 1 flinke eetlepel crème fraîche
– 1 middelgrote knolselderij, 750 g, geschild en in stukken

Bereiding:

  1. Bak het spek en de ui in de roomboter totdat het glazig ziet.
  2. Voeg de zuurkool, het appelsap, de kruiden en twee van de gesneden appels toe. Breng het aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes stoven.
  3. Verwijder de kruiden en maak het geheel af met een flinke eetlepel crème fraîche.
  4. Kook ondertussen de knolselderij in ruim water gaar met de appel. Giet het af en laat het goed uitlekken. Pureer het geheel met de staafmixer.
  5. Meng de zuurkool door de knolselderijpuree.
  6. Verwarm ondertussen de rookworst in 15 tot 20 minuten in een pannetje met heet water en serveer deze bij de stamppot met een flinke lik mosterd.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Keurslager