100%NL Magazine spijkerbroek

100%MODE: Spijkerbroeken voor ieder figuur! Welke past bij jou?

Welke broek past bij jouw figuur? Vooral nu de meeste winkels deels gesloten zijn, is het lastig om een passende broek op het internet te vinden. Het is vaak moeilijk te bepalen en te overzien hoe de broek valt en aansluit op je lichaam. Ook zou je natuurlijk graag willen weten in welke broek je billen of heupen het beste uitkomen. Wij helpen je bij het vinden van een mooie passende jeans!

Brede heupen en een volle kont

Met brede heupen en vrouwelijke ronde billen zijn donkere jeans en wassingen áltijd een goede keuze. Zo show je zeer subtiel je curves. Wanneer je wil dat je rondingen zo min mogelijk opvallen kun je het best opvallende prints en borduursels op heuphoogte vermijden. Dit zorgt ervoor dat de aandacht op de heupen is gevestigd en laat ze iets voller lijken.  Een flair broek zorgt ervoor dat de aandacht naar de enkels gaat, ideaal dus!

 

Dé jeans voor korte benen

Voor een wat slankere vrouw met korte benen scoort de high waist skinny jeans altijd heel goed. Doordat de broek hoger op de heupen zit, lijk je net iets langer. Ook zijn de jeans met een rechte pijp aan te raden. Een hakje eronder en klaar! We doen alles om net iets langer te zijn natuurlijk. De boyfriend jeans en low waist spijkerbroeken kun je beter voor een ander figuur laten liggen. Lichte wassingen zijn voor dit figuur ook zeker aan te raden wanneer je wil dat je rondingen juist iets meer uitkomen in die te gekke broek! 

 

Een (klein) buikje

Een buikje die af en toe nog wel eens in de weg kan zitten bij een niet juist gekozen pasvorm. Heel vervelend! De best pasvorm voor een klein buikje is toch wel jeans met een hoge taille. Zeg ook maar gelijk gedag tegen de love handles en heupen die in de weg zitten. Een slim fit jeans met veel stretch en een hoge taille zal wonderen doen bij een slank figuur en een (klein) buikje!

 

Stevige dijen

Volle bovenbenen kunnen al snel opvallen in een jeans, en daarom is het van belang de juiste pasvorm te vinden bij jouw figuur. Een spijkerbroek met een rechte pijp laat je benen/dijen er al snel slanker uitzien. Ook is het van belang dat de broek niet te strak zit, omdat alle details dan zichtbaar worden. Wil je de aandacht iets afleiden van je dijen? Dit kun je doen met een rechte pijp met een kleine split aan de onderkant.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Cars Jeans en Jeans Centre. Beeld: Istock.