HANDIG: Door te sporten op dít tijdstip verbrand jij de meeste calorieën

HANDIG: Door te sporten op dít tijdstip verbrand jij de meeste calorieën

Nu alle sportscholen zijn gesloten en we ook nog eens extra veel thuis zitten door de coronacrisis horen we van veel mensen dat ze het extra verleidelijk vinden om te gaan snoepen. Toch vinden velen het ook tijd om wat meer te bewegen om al die quarantaine lekkernijen ook weer te verbranden. En dat doe je dan natuurlijk het liefst zo effectief mogelijk! Maar op welke tijd kan dat nou het beste? Wij zochten het voor jullie uit!

Ontbijt

Er is al jaren een discussie onder fanatieke sporters over wat nou de beste tijd is om te gaan sporten. Daarom deed de New York Times al in 2010 een onderzoek. Dit onderzoek bewijst dat je het beste ’s ochtends vóór het ontbijt kan gaan sporten, omdat je dan het meeste vet verliest. Je metabolisme krijgt dan kickstart en zal de hele dag hard aan het werk zijn om calorieën te verbranden.

Klopt dat echt?

Een Belgisch onderzoek waarbij 26 mannen hetzelfde dieet volgden bewijst dat het onderzoek echt klopt. De mannen werden voor dit onderzoek verdeeld in drie groepen. Groep 1 sportte helemaal niet. De tweede groep sportte ’s middags en de derde groep sportte ’s ochtends voordat zij gingen ontbijten. Ze kregen allemaal het zelfde te eten: een dieet met flink wat vet. Wat blijkt? De eerste twee groepen bleken flink wat aan te zijn gekomen, terwijl dit bij de derde groep niet het geval was.

Nu we dit weten staan wij met liefde wat eerder op om te gaan sporten. Wat jullie?

Bron: NSMBL Beeld: iStock