100%NL Magazine stijve nek

Ook zo vaak last van een stijve nek? Zo kom je ervan af!

Heb jij ook altijd zon last van een stijve nek? Die zeurende of stekende pijn kan behoorlijk vervelend zijn (Dat rijmt!). Meestal is een verkeerde houding, overbelasting van je nek of schouders of stress de oorzaak. Wij hebben gelukkig een paar tips om je pijn te verlichten of helemaal weg te nemen.

Blijf bewegen
Zit je de hele dag in dezelfde houding? Blijf dan vooral de hele dag bewegen! En niet alleen even een wandeling naar de wc, beweeg vooral ook je nek. Beweeg je hoof rustig naar voren en naar achteren. Dit herhaal je tien keer. Doe dit ook van links naar rechts. Leg je hoor bijna op je schouder als je dit doet. Herhaal dit ook tien keer.

Houd je nek warm
Als je vaak last hebt van een stijve nek, kun je je nek het best goed warm houden. Dit kun je doen met een sjaal, maar een warm kersenpitkussen is natuurlijk nog beter! Leg deze 20 minuten op je nek op neem een lekker warm bad. Je zult zien dat de spieren in je nek gelijk ontspannen.

Massage doet wonderen
Als je het heel lief vraagt, wilt je partner je misschien een massage geven. Hierdoor wordt je nek gelijk warm en zullen de spieren ontspannen. Heel effectief!

Andere houding
Zit jij altijd helemaal ineengedoken? Dan is het misschien een goed idee om elk kwartier je houding te checken. Blijf rechtop zitten, zet beide voeten op de grond en zorg ervoor dat je knieën een hoek van 90 graden maken. Op deze manier heeft je lichaam er het minste last van.

Bron: goedgevoel.be | Beeld: iStock