Te lekker: recept voor chocolade kruidnoten met Licor 43!

Te lekker: recept voor chocolade kruidnoten met Licor 43!

Kruidnoten heb je tegenwoordig in bijna alle smaken. Allemaal lekker, maar van deze variant met chocolade en Licor 43 begint het water ons pas echt in de mond te lopen!

En je maakt ze ook nog eens super simpel zelf! In onderstaand recept maken wij de choco Licor 43 kruidnoten van kant en klare kruidnoten, maar als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je die natuurlijk ook zelf bakken. Met beide versies verzekeren we je een écht heerlijk Sinterklaasavondje!

Dit heb je nodig:

  • Zak kruidnoten van bijvoorbeeld Bolletje
  • 500 gram chocolade (je kunt zelf kiezen of je voor wit, melk of puur gaat)
  • 400 gram poedersuiker
  • 60 ml water
  • Borrelglaasje Licor 43

En zo maak je de choco Licor 43 kruidnoten:

  1. Smelt de chocolade. Tip: doe dit au-bain marie. In de magnetron kan ook, maar pas op dat het dan niet verbrand.
  2. Wanneer de chocolade gesmolten is, dip je de kruidnoten er één voor één in.
  3. Laat de kruidnoten uitdruppelen en leg ze op een stukje bakpapier te drogen.
  4. Mix de poedersuiker met het water tot een glad glazuur. Voeg hierna de Licor 43 toe en mix het nog een keer goed tot een glad geheel. Mocht je glazuur iets te dun zijn, kun je nog wat extra poedersuiker toevoegen.
  5. Haal de kruidnoten door het glazuur en leg ze weer op een stukje bakpapier te drogen.

Voor dit recept vergeten we maar even dat we net hebben gelezen hoeveel calorieën er in chocolade kruidnoten zitten & gaan we lekker genieten. Smullen maar!