100%NL Magazine zoete pizza aardbeien

TE LEKKER: Zo maak je een Tony Chocolonely Pizza!

Het is vandaag anti-dieet dag. Dus hebben wij een heerlijk anti-dieet recept voor jou waarbij je het beste van twee werelden combineert: Pizza en Tony Chocolonely Chocolade = Tony Chocolonely Pizza!

Bij het schrijven van dit artikel loopt ons het water al in de mond. Gelukkig is het een makkelijk en snel recept, dus jij kunt dit over een half uurtje ook op tafel hebben staan. Fijne anti-dieet dag!

Wat heb je nodig voor 1 Tony Chocolonely Pizza?

  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 65 gram Griekse yoghurt
  • Scheutje olijfolie
  • Eetlepel suiker
  • Halve theelepel kaneel
  • Halve reep Tony Chocolonely (of andere chocolade) naar keuze
  • Toppings naar keuze, bijvoorbeeld vers fruit, nootjes, slagroom)

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel,  zout en yoghurt in een kom en kneed tot een deeg. Dit kan met een mixer met deeghaken of gewoon met je handen.
  3. Bestuif je werkblad met wat zelfrijzend bakmeel of bloem en rol hierop je deeg uit tot een ronde lap van circa Ø 20 centimeter.
  4. Bestrijk de lap deeg aan beiden kanten met een beetje olijfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak circa 10 minuten tot het deeg bijna gaar is
  6. Haal het pizzadeeg uit de oven en meng ondertussen de suiker en kaneel met elkaar. Bestrooi de bovenkant van je pizza met het kaneelsuiker mengsel en plaats terug in de oven voor circa 5 minuten, totdat je pizzabodem licht goudbruin is.
  7. Smelt de Tony Cocolonely reep totdat deze vloeibaar is
  8. Haal de pizzabodem uit de oven en besmeer met de gesmolten chocolade.
  9. Versier met de door jou gekozen toppings
  10. En smullen maar!