100%NL Magazine vrouw boos

Tessa ontdekte dat haar man stiekem op Tinder zit: ‘Daar zag ik hem, op een foto die ik had gemaakt’

Roos is relatiecoach en zal iedere 2 weken een lezer van 100%NL Magazine advies geven voor zijn of haar relatieprobleem. Dit keer lees je het verhaal van Tessa (36).

Beste Roos,

Onlangs ben ik er achter gekomen dat mijn man op Tinder zit. Ik was bij een vriendin aan het eten. Zij heeft twee jaar geleden haar vriend verloren bij een auto ongeluk. Ze vertelde dat ze inmiddels was begonnen met tinderen, maar dat ze nog geen afspraak had durven maken. Ik moedigde haar aan om het wel te doen en voordat we het wisten, zaten we op haar telefoon mannen naar rechts en links te swipen, we hadden de grootste lol! We bedachten dat het ook wel leuk zou zijn als ze een vent zou vinden die bij ons in de buurt woont, zodat ze ooit onze kant op kan verhuizen. We verplaatsten het zoekgebied naar onze provincie. En daar zag ik hem. Op een foto die ik had gemaakt op onze laatste vakantie samen… Mijn eigen man John.

In shock ben ik daarna naar huis gegaan. Hoe kan dit? Ik dacht dat we het goed hadden. We zijn al een hele poos samen, wonen in een kast van een huis en hebben twee schatten van kinderen. Ik heb nooit gemerkt dat hij iets anders wilde. Natuurlijk, het is druk met twee jonge kinderen. Die lockdown doet er zeker ook geen goed aan, maar ik had geen idee dat hij op zoek was naar een ander. En wat wil hij dan, een relatie of alleen seks? Ik ben heel erg boos, gekwetst en verdrietig, maar ik wil de bom niet laten barsten. Ik wil hem niet kwijt. Wat moet ik doen om hem terug te krijgen? Hoe ga ik het gesprek aan. En misschien belangrijker; Hoe kan ik hem ooit nog vertrouwen?

Liefs, Tessa

Advies van Relatiecoach Roos

Lieve Tessa,

Als je bewijs in de hand hebt (een chat die allesbehalve onschuldig is?), zit er niets anders op dan hem onder ogen te zien en hem voor zijn verantwoordelijkheden te plaatsen. Anders zal je hem nooit meer gaan vertrouwen. Dit is geen gemakkelijke stap: je moet klaar zijn voor wat er daarna gebeuren gaat. Weten dat je man op een dating-app zit, kun je dat vergeven of heeft hij hiermee jouw vertrouwen voor altijd beschadigd?

Laat hem zijn verhaal doen, wat is de reden dat hij op Tinder zit? Is het enkel de spanning of wil hij meer? Geef daarna duidelijk aan hoe jij erover denkt en hoe jij denkt over jullie toekomst, hij moet weten waar jij staat. Afhankelijk van zijn antwoord en jouw besluit, kunnen jullie ook samen ontdekken hoeveel voordeel Tinder je kan geven? Datingchats waarvan Tinder, geloof me, is de schoonste en meest nuchtere, en kan een erotische prikkeling aan jullie relatie geven.

Probeer tijdens dit gesprek je kalmte te bewaren, laat je emotie niet de overhand krijgen.

Liefs, Roos

Heb jij een vraag op relatiegebied en zou jij graag advies willen? Stuur deze dan hieronder anoniem in.