100%NL Magazine Sinterklaas knutselen

Met deze tips maak je een last-minute Sinterklaas surprise!

Last van Sinterklaas stress? Het Sinterklaasfeest staat voor de deur en de familie staat al te trappelen met hun surprises. Heb jij nog geen idee wat je moet gaan knutselen? Dan hebben wij hier wat simpele tips voor je!

Een sport-award

Voor de echte sportieveling is een sportprijs makkelijk gemaakt! Een oude schoen bovenop een doos die helemaal goud geverfd zijn maken een prima surprise zonder teveel gedoe!

Een dier

Iedereen houdt van dieren.Met twee kartonnen schoenendozen op elkaar heb je zo een lijf en een kop. Dan nog wat wc-rollen als pootjes en de vorm is af. Plak ogen, oren, vacht en een staart erop en kleed het mooi aan.

Lipstick

Is degene waarvoor je de surprise maakt een vrouw die er altijd goed verzorgd uitziet en nergens gaat zonder haar make-updoosje? Dan is de lipstick een simpele oplossing voor jou! Neem een keukenrol en knip de bovenkant schuin af. Beplak het onderste deel met wit papier (dit wordt de houder) en maak het bovenste deel de kleur die je wilt (rood?!). Plak in het midden nog een klein dun zwart lijntje, zodat de splitsing goed te zien is. Vergeet niet de onder- en bovenkant af te dekken!

De taart met meerdere lagen

Met een paar dozen van verschillende formaten kun je al een eind komen. Pak deze dozen simpelweg in in gekleurd papier (of aluminium-folie), versier met wat kleurtjes, stickers of lintjes en wat strooigoed. En vergeet de kaarsen niet! Die maken de taart helemaal af.

De auto

Neem een kartonnen doos van fatsoenlijke grootte. Teken op de zijkant van de doos, de zijkant van auto en knip de rest (van de zijkant) weg. Doe hetzelfde met de andere zijkant en vouw de overgebleven voor- en achterkant precies om het uitgeknipte deel vouwen en plak dit vast! Nu kun je het karton verven of (strak) inpakken met papier, aluminium-folie of zelfs duct-tape! Plak er tenslotte nog ramen, wielen en een mooi logo op en klaar!

Bron: kiwify.nl | Beeld: iStock