100%NL Magazine Silvana
Delen

Met deze 6 tips word ook jij eindelijk eens uitgerust wakker!

Heb jij ’s ochtends ook vaak het gevoel dat je nog makkelijk een uur kan slapen? Zelfs als je vroeg naar bed gaat? Dan ben je niet de enige. Veel mensen worden ’s ochtends vermoeid wakker. Deze vermoeidheid kan verschillende oorzaken hebben. Met deze tips word jij in ieder geval voortaan weer heerlijk uitgerust wakker!

Een goed kussen is het halve werk

Een goed kussen kan je nachtrust aanzienlijk verbeteren. Niet elk kussen is namelijk geschikt voor jou. Voor elk type slaper is er namelijk een kussen die ervoor zorgt dat jouw wervelkolom volledig wordt ondersteund. Silvana Support is de expert op het gebied van kussens en legt dit even haarfijn aan je uit. Als zijslaper heb je over het algemeen een redelijk stevig tot stevig kussen nodig, omdat de ruimte tussen je hoofd en schouder vrij groot is. Als je op je rug slaapt heb je een gemiddeld stevig kussen nodig, zodat het hoofd niet te veel omhoog of omlaag komt te liggen. Een buikslaper heeft nog de slechtste houding van alle slapers en heeft het meeste baat bij een dun kussen waar je doorheen kunt ademen. Is jouw huidige kussen niet geschikt voor je slaaphouding? Zorg er dan voor dat je het juiste kussen aanschaft.

Te warm of te koud dekbed

Heb jij het ’s nachts altijd heel warm of juist heel koud? Natuurlijk is dit afhankelijk van het seizoen, maar de dikte van je dekbed kan een hoop schelen als het gaat om je nachtrust. Heb jij het vaak warm en je partner koud of juist andersom? Dan kun je er zélfs voor kiezen om een gepersonaliseerd partnerdekbed aan te schaffen. Jullie kiezen dan allebei welke warmte het beste bij je past door middel van de online dekbedkiezer van Silvana en zij maken dit dekbed met 2 verschillende helften voor jou op maat. Denk je eens in; nooit meer te warm of te koud ’s nachts! Een goede nachtrust gegarandeerd.

Tip: Bij aankoop van 2 Silvana hoofdkussens óf 1 Silvana Royale Colortemp® dekbed krijg je nu een Rockbox XS van Fresh ’n Rebel cadeau! Met deze handzame, spatwaterdichte bluetooth speaker luister jij altijd en overal naar jouw favoriete muziek. Kijk op www.silvana.nl/rockboxactie voor meer informatie.

Zorg dat het niet te warm is op je kamer

Sommige mensen houden van een koude kamer, terwijl andere mensen liever de kachel op de hoogste stand zetten. Wat je voorkeur ook is, de beste temperatuur om in te slapen is 16 graden. Zet je raam dus niet wagenwijd open en laat je kachel niet de hele nacht loeien.

Ruim je kamer eens op

Je zou het bijna niet geloven, maar een rommelige kamer heeft invloed op je slaapritme. Zelfs als het pikkedonker is in je kamer ‘s nachts! Alle rommel zorgt ervoor dat je onbewust heel onrustig wordt, waardoor je minder goed slaapt. Zorg er dus voor dat je kamer netjes is, voordat je naar bed gaat. Wedden dat je slaapt als een roos. 😉

Je kamer is te donker

Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je hele kamer verlicht is als je wakker wordt, maar een donkere kamer houdt als het ware je lichaam voor de gek. Je lichaam denkt namelijk dat het nog midden in de nacht is en is geeft signalen af waardoor jij denkt dat je nog een paar uur door moet slapen. Oftewel, je bent nog vermoeid. Een beetje licht door de gordijnen of een wake up light doet wonderen.

Stop met snoozen

Mensen die ’s ochtends snoozen, zijn overdag vaak vermoeider dan mensen die dat niet doen. Dit zit namelijk zo. Stel je zet je wekker een half uur eerder om te snoozen, dan lever je eigenlijk een half uur slaap in voor een aantal korte dutjes. Je bent namelijk uit je diepe slaap en die slaap zorgt er juist voor dat je de dag fris en fruitig begint. Zet je wekker dus niet vroeger om te snoozen, maar probeer gelijk je bed uit te gaan als de wekker gaat. Desnoods zet je je wekker aan de andere kant van de kamer.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Silvana.

Delen