100%NL Magazine Costa del Tuin

TIPS: maak van jouw tuin of balkon een zomerparadijs!

Met de zomer in aantocht is het nú de tijd om je tuin of balkon om te toveren tot een waar zomerparadijs. Voor jezelf, én voor je huisdier! Naast dat het natuurlijk super gezellig is om een heerlijke tuin of balkon te hebben, maak je daarnaast ook nog eens kans op een minivakantie met je eigen Costa del Tuin!

Wat kun je allemaal doen om je tuin of balkon niet alleen voor je zelf helemaal zomer-proof te maken, maar ook voor je huisdier? Wij zetten de allerleukste tips voor je op een rijtje!

Spetter Spatter Spater

Met temperaturen die snel oplopen is verkoeling met water een aangename oplossing. Veel dieren zijn ook echt gek op water, vooral tijdens warme zomerdagen. Met name honden zijn dol op een hondenzwembad, een koelfontein of de grappige Coolpets Ice Flower Sproeier! Succes gegarandeerd! Wist je dat vogels en katten ook van water houden? De Catit drinkfontein is perfect om van te drinken én om lekker in te badderen. Natuurlijk moet je jezelf ook niet vergeten. Als je huisdieren lekker aan het genieten zijn van het verkoelende water, is het voor jou even tijd om jezelf terug te trekken in je eigen zwembad, genieten!

BBQ en Hondenijsjes!

Als de eerste zonnestralen verschijnen steken de meeste mensen gelijk de BBQ aan! En gelijk hebben ze. Met een heerlijke BBQ zijn jouw zomeravonden perfect. Na het nodige heerlijke eten is het natuurlijk tijd voor ijs! Iedereen houdt van ijsjes, zo ook onze viervoetige honden vriendjes. Het ijs van Smoofl is er in 6 verschillende smaken en speciaal gemaakt voor honden!

Ready, Set, Go!

De dag is natuurlijk niet compleet zonder een spelletje! En weet je wat nóg leuker is dan een spelletje met je vrienden? Een spelletje met je huisdier! ‘Honds dobbelen’ is een super leuk actief spelletje om samen met je hond te spelen en perfect als training! Wat heb je nodig: één dobbelsteen, lekkere hondensnacks en een hond die 6 trucjes kan. Dit kan van alles zijn, pootjes geven, liggen, zitten, high five, noem het maar op! Nummer de uitgekozen trucjes van één tot zes en werp de dobbelsteen. Het aantal ogen dat de dobbelsteen laat zien is het trucje dat je hond moet doen!

Chillen met die billen!

Een essentieel onderdeel van een perfecte zomerdag is natuurlijk relaxen! Ben je nog op zoek naar een verstelbare ligstoel of verschillende type parasols? Neem dan zeker hier eens een kijkje! Voor je huisdier zijn er ook genoeg producten om te relaxen. Veel huisdieren zoals honden, katten en konijnen kunnen moeilijk hun warmte kwijt maar houden toch van de tuin. Een koelmat of -plaat is daarom geen overbodige luxe!

Fluitende vogeltjes

Wat is er lekkerder dan genieten van de fluitende vogeltjes in je tuin…even waan je je in het buitenland. Je tuin is erg aantrekkelijk voor vogels, mits er iets te halen valt! Zorg er daarom voor dat je voedsel voor de vogeltjes hebt. Een raamvoederhuisje is daar heel erg geschikt voor! Daarnaast zou je ook strooivoer kunnen aanbieden of een Wildbird Birdswing kunnen ophangen. Binnen no time heb jij fluitende vogeltjes in je tuin!

Ga er op uit!

Net als op vakantie is het hartstikke fijn om eens op verkenning te gaan. Nederland biedt veel prachtige losloopgebieden om lekker te gaan wandelen met je hond. Uitwaaien langs de kust, genieten van de uitgestrekte heides, een balletje gooien op een grasveld, er is zo veel te doen! Wat ook heel leuk is om te doen is om te fietsen met je hond! Dit kost wel wat training, maar sommige honden vinden het fantastisch. Let er wel op dat je dit enkel op coole dagen doet. Op warme dagen kan je dier snel vermoeid raken en en het simpelweg te warm krijgen.

Win een minivakantie met je eigen Costa del Tuin!

Ben jij met alle tips aan de slag gegaan of was jouw tuin of balkon al een zomerparadijs? Dan kan je kans maken op een minivakantie in één van de vakantieparken van TopParken! Maak een leuke foto of video van jouw huisdier in jouw Costa del Tuin en deel deze via Instagram met #costadeltuin. Je doet dan automatisch mee voor de winst! Klik hier voor meer informatie!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place